Acılı Ezme Turşu

  1. ezme turşu tarifi - acılı ezme turşu nasıl yapılır - acılı turşu tarifleri - turşu nasıl yapılır - turşu yapımı


    Register
    Malzemeler
    4 kg olgun domates
    1 kg kırmızı biber
    10-20 adet acı biber
    1 baş sarmısak
    1 tatlı kaşığı şeker
    1,5 yemek kaşığı tuz
    1/2 bardak sıvı yağ
    1/2 bardak sirke
    yarım demetten az
    maydanoz

    Yapılışı

    Malzemelerin hepsi yıkayin.Domatesleri rendeleyin,
    kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra
    yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin
    .Maydanozu ince doğrandıktan sonra
    tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacaginiz
    kabın içine koyarak,yaklaşık 2 hafta bekletin
    turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.


    Acı Ezme Turşusu
    Malzemeler:


    1 litrelik kavanoz
    1 kg domates
    1/2 kg arnavut biberi,
    2 baş sarmısak,
    1 çay bardağı sirke,
    3 yemek kaşığı kaya tuzu.
    Bir tutam maydanoz.

    Yapılışı:

    Öncelikle Kavanoz ve kapağı suda kaynatılarak sterilize edilir.
    sarmısaklar dişlere ayrılıp bir kase suya ıslatılır.(kolay soyulması için)
    Domates ,biberler ve maydanoz güzelce yıkanır.
    Sarmısaklar ayıklanır,
    Domatesler sap dipleri kesilp 2 yada 4 e bölünür.
    Sarmısaklar ve domatesler birlikte robottan geçirilip püre haline getirilir.
    Derince bir kaseye boşaltılır.
    Biberlerin sapları ayıklanıp küçük küçük doğranır.
    Maydanoz doğranır.
    Domatesle birleştirilir.
    Sirke ve azar azar tuzu ilave edilir.
    Kaynatılmış kavanoza doldurulup ağzı sıkıca kapatılır.
    Gün ışığı almayan ve serin bir yere kaldırılıp ezmemizin olması beklenir.(yaklaşık 1 ay)

     

     

    AYIŞIĞI - 07.09.2011 - 12:22



Benzer Konular

  1. Acılı Ezme
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Salatalar Mezeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 23.05.2012, 15:16
  2. Acılı Ezme Turşu
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.07.2011, 02:59
  3. Acılı Ezme
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Salatalar Mezeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.01.2011, 19:04
  4. Ezme Turşu
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.12.2009, 03:14
  5. Karışık Ezme Turşu
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 08.10.2009, 14:27

copyright

Soru Cevap