REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır - 2

  1. Yazan: BiR-DOST
    BiR-DOST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    kelek turşusu yapımı - kelek turşusunun yapılışı

    Malzemeler:

    10 tane kelek (yani olmamış küçük kavun)
    1 kilo tuz
    5 baş sarmısak
    Az nohut
    Salkım koruk üzüm
    Az sirke

    Tarifi:

    Kelekleri yıkayıp başlarını kesin. Birkaç yerini çatallayın ve bidona doldurun. Tuzu, suda eritin. Gorukları sıkın.

    Salkımlarıyla beraber bidona atın. Nohudu, sarmısakları, kabuğuyla koyun. Tuzlu suyu ve malzemeleri keleklerin üstüne dökün.

    Tuzlu su üste çıksın. Keleklerin yukarıya çıkmamaları için temiz bir taş koyabilirsiniz. Sirkeyi de döküp ağzını kapatın.

    Hava almasın. 5 gün sonra tuzunu kontrol edin ve azsa tuz ilave edin. Çoksa su koyun.

    25 günde yenilir hale gelir. Kelekleri yerken kaşıkla içini yersiniz. (Nefis bir turşu oluyor).


    alıntı


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Kelek Turşusu Nasıl Yapılır - 1
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.09.2011, 20:10
  2. Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 09.07.2011, 21:59
  3. Kelek Turşusu
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.12.2010, 18:09
  4. Kelek Turşusu
    Konuyu Açan: Nehir, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.09.2010, 00:12
  5. Kelek Turşusu
    Konuyu Açan: Sindy, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj : 08.01.2010, 11:06

copyright

Soru Cevap

izmit düğün salonları - grafimx