REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Oktay Usta Turşu Tarifi

  1. Yazan: BiR-DOST
    BiR-DOST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    turşu nasıl yapılır - turşu yapmanın püf noktaları - turşu yapımı oktay usta - turşuluk sebze seçimi

    Turşu, çeşitli sebzelerin çiğ veya haşlanmış olarak tuzlu yahut sirkeli suda bekletilip, özel kıvama gelmesiyle elde edilir.

    Turşu tuzlu su ile yapılacaksa, 1 litre su içine 30–35 gram tuz konur. Ve turşu oluşumunu hızlandırmak için bir miktar sirke, nohut, arpa veya maya ilave edilir.

    Eğer turşu sirke ile kurulacaksa aynı tuz eklenmeden sirkenin içine turşuluk domates, salatalık, acur, biber gibi sebzeler yatırılır. Limon ilave edilerek bir süre dinlendirilmesi ile yapılıyor. Genel olarak bekleme süresi 10–15 gün arasında değişir.

    Karışık turşu

    Malzemeler


    Yarım kg havuç

    Yarım kg salatalık

    Yarım kg taze fasulye

    2 çorba kaşığı turşu tuzu

    4-5 defne yaprağı

    7-8 diş sarımsak

    Hazırlanışı

    * Havuçları temizleyip halka halka dilimleyin. Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin. Salatalıkları kalın halkalar halinde doğrayın. Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ve 2-3 parçaya kesin. Sarımsak dişlerini ayıklayın. Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritin.

    * Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin. Aralarına sarımsak dişleri ve defne yapraklarını ekleyin. Tuzlu suyu kavanoza boşaltıp kapağını sıkıca kapatın. Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.

    Sebze Seçerken

    Turşu yapacağınız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen gösterin. Sebzeler ne kadar taze ve diri olursa turşunun dayanma süresi de o kadar artar. Mutlaka turşuluk tuz olarak iri kaya tuzunu kullanın. Çünkü rafine tuz turşunun kısa zamanda yumuşamasına neden olur.

    alıntı


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Oktay Usta Lahmacun Tarifi
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Hamur İşleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 21.05.2012, 23:28
  2. Oktay Usta Biftek Tarifi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.08.2011, 01:07
  3. Oktay Usta Tas Kebabı Tarifi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Kebaplar Köfteler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 04.08.2011, 16:12
  4. Un Kurabiyesi Oktay Usta - Oktay Usta Kurabiye Tarifi
    Konuyu Açan: Sarsın, Forum: Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.04.2011, 17:06
  5. Oktay Usta Profiterol Tarifi
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 27.08.2010, 19:57

copyright

Soru Cevap

grafimx