Domatesli Biber Turşusu

  1. turşu nasıl yapılır - biber turşusu tarifi - domatesli biber turşusu tarifi


    Register
    Malzemeler.
    Yarım Kg Kırmızı domates
    yarım kg sivri biber
    2 avuç turşu tuzu
    nane
    2 sarmısak
    1 çay bardağı üzüm sirkesi
    1 su bardağı ayçiçek yağı

    Yapılışı :
    Büyük bir kap içersine Sivri biberler küçük küçük
    (Bir biber 4 -5 parçaya ) doğranır.
    Kırmızı domatesin kabukları soyularak
    küp şeklinde aynı kaba doğranır,
    biraz nane ile doğranmış sarmısaklar ile
    tuz ileve edilerek karıştırılır.
    karışım turşu kavonozuna-kabına doldurulur
    üzerine sirke ile ayçiçek yağı konur.
    Yağın her tarafa dağılması sağlanır
    .Kapağı kapatılarak 2 gün bekletilir.
    2 gün sonra turşunuzu yiyebilirsiniz.

     

     

    AYIŞIĞI - 21.08.2011 - 22:21



Benzer Konular

  1. Domatesli Acı Biber Turşusu
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.09.2011, 16:43
  2. Biber Turşusu
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17.08.2011, 01:00
  3. Biber Turşusu 2
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17.08.2011, 00:59
  4. Biber Turşusu
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22.09.2010, 13:24
  5. Domatesli Acı Biber Turşusu
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 23.08.2010, 12:36

copyright

Soru Cevap