Kornişon Turşu Nasıl Yapılır

  1. kornişon turşu nasıl kurulur




    Kornişon Turşusu Malzemeleri:

    • 1,5 kilo kornişon salatalık
    • 2 kiloluk kavonoz
    • 4 su bardağı su
    • 1 su bardağı sirke
    • 5 kaşık tuz(kaya tuzu)
    • sarımsak
    • maydonoz
    • bir kaç tane nohut


    Yapılışı:

    Öncelikle kornişonları yıkayıp kavanoza yerleştiriyoruz. Bir kapta su, sirke ve tuzu eriyinceye kadar karıştırıyoruz. (arzuya göre daha ekşi ve tuzlu isteniyorsa sirke ve tuz miktarı arttılabilir). Sarımsaklarıda kavanoza atıp nohut ve suyunu ekliyoruz. Üzerini maydonozla kaplayıp kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık olarak 1.5-2 hafta sonra turşunuz hazır olacaktır. Kontrol etiiğinizde kıvamı olmamışsa bir süre daha bekletebilirsiniz.

    not:turşu hazırlanırken eğer su miktarı tam olarak kavanozu doldurmamışsa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.su eklerseniz ona oranla tuz ve sirke eklemeyi unutmayınız
    ayrıca daha güzel bir turşu için çeşme suyunu kaynatıp soğuduktan sonra yada hazır su kullanırsanız daha lezzetli olacaktır.

     

     

    Şayeste - 02.10.2009 - 10:50



Benzer Konular

  1. Ekşili Turşu Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 07.10.2011, 18:18
  2. Karışık Turşu Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 30.09.2011, 00:38
  3. İyi turşu nasıl yapılır
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 16.09.2011, 14:00
  4. Karışık Turşu Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.09.2011, 12:38
  5. Hint Kınası Nasıl Yapılır Geçici Dövme Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: Sindy, Forum: El sanatları Ve Bijuteri.
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj : 11.07.2010, 16:08

copyright

Soru Cevap