Kapari Turşusu

  1. kapari turşusu nasıl yapılır - kapari turşusunun tarifi


    KAPARİ TURŞUSU

    Malzemeler:


    1 kg kaparinin açılmamış çiçek tomurcukları (nohut büyüklüğünde)
    % 15 iri salamura tuzu,
    su ve elma sirkesi.

    Yapılışı:

    Nohut büyüklüğündeki çiçek tomurcukları % 15-16'lık tuzlu su (salamura) içerisine konur. Gölge bir ortamda 8-10 gün bekletilir. Bu süre sonunda çiçek tomurcukları salamura içerisinden çıkarılır ve musluk suyuyla iyice yıkanır. Daha sonra % 5-6'lık limon veya elma sirkesinin içerisine konur. Taze sürgünlerde de aynı işlemler yapılarak turşu elde edilebilir. Olgunlaşmamış meyveleri iğnelerle delinmek suretiyle de yukarıdaki işlemlere tabi tutularak kullanılabilir. Bunlar iştah açıcı olarak salata, pilavlı yemekler ve et sosları içerisine konarak tüketilir.

     

     

    SU-PERISI - 18.12.2008 - 23:07
  2. Güzel Bir Tuşudur Tavsiye Ederim

     

     

    PaylasiM-User - 06.02.2009 - 17:30
  3. Eline sağlık

     

     

    BiR-DOST - 15.09.2011 - 13:26
  4. paylaşım için tşkler emeğine sağlık

     

     

    şeqer - 15.09.2011 - 13:26



Benzer Konular

  1. Kapari
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Bitkiler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 30.05.2012, 21:18
  2. Kapari Yetiştiriciliği
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Bitkiler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 09.08.2011, 23:38
  3. Kireçlenme
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Sağlık Genel.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 23.12.2010, 13:34
  4. Kapari Nedir - Kapari Yetiştiriciliği
    Konuyu Açan: BLUEROJ, Forum: Bitkiler.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 14.05.2009, 17:03
  5. Kapari sos
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj : 22.12.2006, 03:02

copyright

Soru Cevap

grafimx