REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Sütlü Kadayıf Tatlısı

  1. Yazan: Şayeste
    Şayeste - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    Sütlü Kadayıf Tatlısı tarifi - Sütlü Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır



    Malzemeler:

    200 gr fırınlanmış kadayıf (hazır kullanabilirsiniz ya da kendiniz fırınlayabilirsiniz)
    her dilim başına 1 top dondurma

    Şerbeti için:

    2,5 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı tereyağı

    Register

    Yapılışı:

    Sütlü Şerbet Yapılışı:

    Şeker ve sütü tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve hazırladığınız şerbeti ılınması için kenara alın.(ben genellikle 10 dakika sonra şerbeti kullanıyorum)

    Tatlının Yapılışı:

    1. Kızarmış kadayıfın üzerine ılınmasını beklediğiniz şerbeti dökün.
    2. Kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra yarım saat daha dinlendirin.
    3. Servis etmeden hemen önce kadayıfı dilimleyin.Buzdolabından 1 top dondurma alarak dilimdediğiniz kadayıfın üzerinde servis yapın.


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Sütlü Kadayıf
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 23.12.2010, 11:51
  2. Sütlü Kadayıf
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 23.09.2010, 01:21
  3. Fındıklı Sütlü Kadayıf
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 18.04.2010, 00:43
  4. Sütlü Kadayıf Tatlısı
    Konuyu Açan: Nerqish, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.02.2010, 00:49
  5. Sütlü Sarma Kadayıf
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 24.04.2009, 23:39

copyright

Soru Cevap

grafimx