REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Milföylü Tatlı Tarifleri

  1. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    milföylü tatlılar - milföy hamuru ile tatlılar - tatlı tarifleri - milföy


    Haşhaşlı Milföy Halkalar
    Malzemeler

    * 6 adet milföy
    * 1 kahve fincanı haşhaş tohumu
    * 1 yumurtanın akı

    Hazırlanışı


    Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeridi avucunuzun içinde silindir şeklinde yuvarlayın. İki şeridi yanyana birleştirip ters yönlerde kıvırın. Halka şekline getirin. Her halka hamurunu önce yumurta akına sonra da haşhaş tohumlarına bulayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.


    Register

    MALZEMELER

    *Milföy

    *1 paket krem şanti

    *Süt

    YAPILIŞI

    *Milföyleri merdane ile biraz açalım

    *Üç parça olacak şekilde keselim

    *Daha sonra yağlı kağıda dizelim

    *Önceden ısıtılmış fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirelim

    *Daha sonra krem şantisini hazırlıyalım

    *Soğuyan milföyleri ortadan ikiye bölüp üst tarafını minik parçalara ufalıyalım

    *Arasına ,yanlarına ve üst tarafına krem şanti sürelim

    *Ufaladığımız parçalar ile üstünü süslüyelim...


    Milföy Sarması
    Register
    Malzemeler:

    * Milföy
    * 1 yumurta
    * 80 gr tablet çikolata
    * Susam

    Hazırlanışı:


    * Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım.
    * Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim.
    * Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim.

    Register

    Sarmalı Burgu

    Register
    Malzemeler:

    * Milföy hamuru
    * 1 yumurta
    * Tuz
    * Susam

    Yapılışı:

    1. Milföylerimiz biraz yumuşadıktan sonra, kare şeklinde olan her bir milföyümüzü uzunlamasına 4 de kesiyoruz (yaklaşık 2 parmak kalınlığında).Yumurtamızın sarısını bir kaseye alıp bir çimdik tuz atıp karıştırıyoruz.Kesilmiş bir dilim milföyümüzü alıp, üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra, susamızı serpip diğer bir dilim milföy dilimini üzerine yerleştirip, tekrardan yumurta sürüp susam serpitikten sonra, iki defa burkuyoruz, açılmamasına dikkat edin. Tepsimizede diziyoruz
    2. Milföylerimizin hepsini bu şekilde yaptıktan sonra, fırınızımda 200 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz, benim milföylerimin ambalajında bu dereceyi vermiş, sizde isterseniz kontrol edin tavsiye edilen dereceye.


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    KİVİLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ

    6 adet kare şeklinde milföy hamuru
    4 adet kivi
    2 su bardağı süt
    2 adet yumurtanın sarısı
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 yemek kaşığı pirinç unu
    50 gram margarin
    4 yemek kaşığı tozşeker
    Yapılışı
    Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın. Üzerine vanilya, mısır nişastası, pirinç unu ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirip kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Margarini ekleyip kremayı soğuyuncaya kadar 5 dakika kadar çırpın.

    Kare şeklindeki milföy hamurlarını buzluktan çıkarın. Yumuşamalarını bekleyip yuvarlak kaplara (fırına girebilen kaplar) yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımlarını keserek çanak şekline getirip üzerlerini çatalla birkaç yerlerinden delerek fırına verin.

    175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin. Şekillerini bozmadan cam kaplardan çıkarın. Milföy çanaklarının içerisine soğumuş kremayı doldurup kivi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


    KİVİLİ TARTOLET
    Register
    #
    Kivili tartolet malzemeleri
    Hamur Malzemesi


    3.5 su bardağı un

    2 su bardağı pudra şekeri

    300 gr margarin

    2 yumurta

    1 su bardağı toz fındık

    1 tatlı kaşığı tarçın Krema için:

    2 poşet toz kremşanti

    1.5 su bardağı süt

    1 çay bardağı süt kreması İç malzemesi:

    8 kivi

    100 gr jöle

    # Kivili tartolet hazırlanışı

    Kivili tartolet: Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın. Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın.

    Süt ile toz kremşantiyi çırpın. Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın. Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun.

    Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül şeklinde yerleştirin. Üzerlerine jöle sürüp servis yapın.
  3. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Elmalı Milföy
    Register
    Malzemeler:
    - 2 adet elma
    - 2 yemek kaşığı margarin
    - Yarım çay bardağı portakal suyu
    - 1 yemek kaşığı bal
    - Yarım su bardağı şeker
    - Yarım su bardağı kuru üzüm
    - 1 su bardağı çekilmiş ceviz
    - 2 yemek kaşığı esmer şeker
    - 1 adet yumurta
    - 1 tatlı kaşığı tarçın
    - 2 adet rulo milföy
    Süslemek İçin:
    - Pudra şekeri

    Hazırlanışı:

    Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları, renkleri dönene kadar kavurunuz. Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz. Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz. Rulo milföyü, bütün olarak tezgâha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm. pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm. aralığında kısa şeritler halinde kesiniz. Elmalı cevizli harcı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız. Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir. Aynı işlemi kalan 2. Rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye diziniz. (Milföy hamuru yağlı olduğu için.Yumurtayı bir kâsede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürünüz.. En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alınız.. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz.
  4. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Register
    Malzemeler:

    4 milföy hamuru,

    4 yemek kaşığı kayısı marmelatı,

    1 yumurta sarısı,

    Birer kaşık Carte d’Or Antep Fıstıklı ve Çikolatalı Dondurma,

    1 yemek kaşığı pudra şekeri

    Hazırlanışı:

    Milföy hamurlarını su bardağı ile daire şeklinde kesin, ortasına kayısı marmelatı koyun. İkinci kat olarak koyacağınız milföyün ortasını yine daha küçük bir bardak ile kesip çıkartın ve marmelat ortada kalacak şekilde üzerini kapatın. Buzdolabında 25-30 dakika dinlenmeye bırakın. Yumurta sarısını çırpıp fırça yardımıyla hamurların üstüne sürün. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20-25 dakika kızarana dek pişirin.

    Küçük pastalarınızı servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serpin. Birer kaşık dondurma da koyarak sunuma hazır hale getirin
  5. Yazan: mon_coeur
    No Avatar
    harikaRegister
  6. Yazan: karakaya26
    No Avatar
    hımm süper emeğine sağlık Register
  7. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Pratik Milföy Pasta


    Register
    Milföy pasta malzemeleri

    9 milföy hamuru

    250 ml süt

    1 çay bardağı toz şeker

    Yarım çay bardağı un

    1 tatlı kaşığı buğday nişastası

    3 yumurtanın sarısı

    1 paket vanilya

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    1 muz

    Pudra şeker

    Milföy pasta hazırlanışı

    Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerlerine bastırarak inceltin. Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp çok ince dilimlenmiş muz dilimlerini yerleştirerek 3’erli olarak üst üste dizin. Üzerlerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.
    Milföy pasta artık hazır, afiyet olsun.
  8. Yazan: notac1
    No Avatar
    süper ellerine, emeğine sağlık Register
  9. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    milföylü çıtır


    Register
    Malzemeler:

    Yarım kilo süt
    1,5 tepeleme çorba kaşığı nişasta
    1,5 tepeleme çorba kaşığı un
    Yarım su bardağı şeker
    1 çay kaşığı vanilya

    Bu ölçüler 4-5 kişi içindir.

    Bir miktar kadar çilek ve ya isteğe göre meyve çeşitlendirilebilir.

    Üzeri için pudra şekeri

    Yapılışı: Milföyler resimdeki gibi hafif çözülünce şeklini bozmadan inceltilir. Uzunlamasına ikiye kesilir.190 derece fırınca kızartılır. Diğer tarafta süt, nişasta, şeker, un birlikte pişirilir. Altını kapattıktan sonra vanilyası ilave edilir. Ilındıktan sonra milföyün üzerine bolca döşenir, araya çilekler ve tekrar kremasından sürülür. En üzerine ikinci milföy parçasını koyup, bolca pudra şekeri serpilir. Günlük bir tatlıdır. Kişi sayısına göre yapılır.


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Milföylü Muzlu Tatlı
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 25.06.2012, 18:03
  2. Milföylü Tatlı
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 07.01.2011, 15:28
  3. Milföylü Tatlı
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 04.11.2010, 23:18
  4. Milföylü Tatlı
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 26.10.2010, 19:10
  5. Tatlı ve Pasta tarifleri
    Konuyu Açan: MARDINLI1986, Forum: Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler.
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj : 19.03.2006, 00:34

copyright

Soru Cevap

grafimx