Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır

  1. Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - evde Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf Hamuru tarifi



    Yassı kadayıf yöreden yöreye değişiklik göstermekle beraber,benim yaptığım şekli özellikle Malatya’da yaygın olarak yapılmaktadır.Malatya’da bulunduğum yıllarda kadayıfını hazır olarak alıp evde kızartıyordum.Fakat burada kadayıf ekmeğini bulamadım.Ramazan günü çocuklarda çok arzu edince,nette bir araştırma yaptım hamur tarifi varmı diye.ben sadece bir yerde rastladım fakat sevgili arkadaşlarım,siz siz olun sakın her gördüğünüz tarifi uygulamayın. tarifte bir çay bardağı süte,bir su bardağı un vardı.Tabi biraz mutfak tecrübeniz varsa böyle bir tarif olamayacağını anlayabilirsiniz.



    Bende tecrübelerime dayanarak bir tarif uyguladım.Çok güzel tutan bir hamur oldu. Mutlaka deneyin derim.Tarifim şöyle;

    Hamuru için

    1 su bardağı süt

    1 su bardağı su

    1.5 su bardağı un

    1 tatlı kaşığı kuru maya

    1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz

    şerbeti için

    2 su bardağı su,2 su bardağı şeker,dörtte bir limon suyu

    Bulamak için 1 yumurta,kızartmak için sıvıyağ,içine dövülmüş ceviz

    Yapılışı

    Bütün hamur malzemeleri karıştırın ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde edin.Ilık bir yerde mayalanana kadar bekleyin.yapışmadığından emin olduğunuz bir tavaya,ısındıktan sonra mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yayınız.



    kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alınız.benim ölçümle 53 tane kadayıf oldu.kadayıfları biraz daha büyük yapabilirsiniz fakat böyle daha şık duruyor.



    Pişen kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup resimde gördüğünüz gibi ağzına bastırarak kapatınız.



    Bir tane yumurtayı iyice çırpın,kadayıfın sadece kapattığınız tarafınıyumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atın.İki dakika kadar bekletip çıkarın. Afiyet olsun.

    ALINTIDIR..

     

     

    Nerqish - 20.11.2009 - 13:08
  2. Bunu denemek istiyorum..
    Bu açıklayıcı tarif için teşekkürler canım..

     

     

    Şayeste - 27.08.2010 - 15:21
  3. taş kadayıfı bugün denedim süper oldu ölçüler tam teşekkürler.

     

     

    incikayali - 08.09.2010 - 23:52
  4. kafamdan uydurup yaptım olmadı senin tarifini deneyeceğim teşekkür ederiz...

     

     

    pelin01_pelin - 20.04.2012 - 23:15
  5. bu bizim yörenin tatlısı dışarıda taze taze alınır sıcacık getirip yaparız
    çok güzel açıklayıcı olmuş teşk

     

     

    pirenine - 20.04.2012 - 23:42
  6. malatya yazmayı unutmuşum evet malatya tatlısı

     

     

    pirenine - 20.04.2012 - 23:44



Benzer Konular

  1. Milföy Hamuru Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Hamur İşleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 26.07.2013, 15:09
  2. Evde Kadayıf Hamuru Nasıl Hazırlanır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17.09.2011, 04:43
  3. Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Hamur İşleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 13.06.2011, 23:16
  4. Kadayıf Nasıl Yapılır Kadayıf Çeşitleri
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 08.03.2011, 15:57
  5. Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: Nehir, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 09.02.2010, 10:37

copyright

Soru Cevap