Ballı Tatlı Tarifleri

  1. ballı tatlılar - ballı tatlı nsıl yapılır




    Ballı Sultan Lokması



    Malzeme
    1 paket hazır pasta tabanı
    1 kase galeta unu
    200 ml. krema (1 küçük kutu hazır krema)
    4 yumurta akı
    Yarım su bardağı süt
    2 su bardağı sıvı yağ
    6 yemek kaşığı toz şeker
    1 adet muz
    15 - 20 tane ayıklanmış ceviz 10 çorba kaşığı bal

    Hazırlanışı

    Pasta tabanının alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde kesin. Bu küçük yuvarlak pasta tabanlarını önce yumurta beyazına sonra galeta ununa buluyarak kızgın yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba çıkartın. Üzerlerine 1'er yemek kaşığı bal dökün ve dilimlenmiş muz ile kıyılmış ceviz yerleştirin. Krema ve toz şekeri çırparak elde ettiğiniz kremayı pasta tabanlarının üzerine paylaştırın ve servis yapın.


    Ballı Pufuduk



    Malzeme
    3 adet yumurta
    1,5 su bardağı un
    1 çay kaşığı karbonat
    1 paket vanilya
    2 çorba kaşığı şeker
    1,5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
    Kızartmak için, sıvı yağ

    Üzeri için
    2 çorba kaşığı bal
    1 çorba kaşığı pudra şekeri

    Hazırlanışı
    Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın. Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün. Hamurları yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servis yapın.


    Ballı Kestane Şekeri



    Malzeme
    1 kilo kestane
    1/2 su bardağı bal
    4 su bardağı pudra şekeri
    1 çay kaşığı toz tarçın

    Hazırlanışı
    Kestanelerin kabuğunu enine çizerek kesin. Bir tencerede su kaynatın ve kestaneleri kaynar suya atın. Yarım saat pişirin. Süzün ve soğutun. Kabuklarını ayıklayın, kevgirden geçirin veya iyice ufalayın. Bal ile karıştırarak hamur haline getirin. Bu hamurdan küçük toplar yapın. Pudra şekeri ile tarçını karıştırın. Düz bir tepsiye dökün. Kestane toplarını bunun üstünde yuvarlayarak şekerle kaplayın.


    Ballı Tarçınlı Muz



    Hazırlanışı
    Önce iki büyük muzu soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. Yayvan bir tabağa yerleştirin ve üzerine dilimler halinde elli gram kaymak koyun. Sonra iki yemek kaşığı balı kaymaklı muzların üzerinde gezdirin. Bir kaşık tarçın serpin. isteğe göre ceviziçi de ilave edilebilir.

    Ballı, Muzlu Ayva Tatlısı



    Malzeme
    4 ayva
    1 elma
    4 muz
    4 yemek kaşığı bal
    100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
    8 su bardağı su
    6 su bardağı tozşeker
    1 çay kaşığı şeker boyası
    Tarçın
    8 yemek kaşığı kaymak
    4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

    Hazırlanışı

    Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun.
    Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın.

     

     

    AYIŞIĞI - 12.11.2009 - 12:29
  2. ballı kek



    Malzemeler:

    *
    225 g tuzsuz tereyagi (kuplere bolunmus, veya margarin)
    *
    200 g + 2 y.k. bal
    *
    100 g esmer seker
    *
    3 iri yumurta (cirpilmis)
    *
    300 g un
    *
    2 c.k. kabartma tozu

    Yapilisi:

    1.
    Firini 140 ye ayarlayin ve 20 cm capindaki bir kek kalibini yaglayin.
    2.
    Tereyagini, sekeri ve bali kucuk bir teflon tencereye alip kisik ateste tamamen sivilasincaya kadar isitin. Karisim tamamen eriyip ozdeslesince atesi yukseltip bir dk kadar kaynamaya birakin ve sogumasi icin bekletin.
    3.
    Cirpilmis yumurtagi sogumus balli karisima ekleyip tahta bir kasikla iyice karistirin. Unu ekleyip hepsi tamamen karisincaya kadar cirpin.
    4.
    Keki kaliba boslatio firina verin ve iyice kabarip altin rengini alana kadar (~50 - 60 dk) pisirin. Batirdiginiz kurdan temiz cikiyorsa kekiniz pismis demektir.
    5.
    Pisen keki firinda sogumaya birakin, daha sonra kalibindan cikarip tabakta bir muddet dinlendirin. Geri kalan bali bir kapta isitip pasta fircasi ile kekin uzerine surun. Soguyunca servis yapin.

     

     

    AYIŞIĞI - 17.01.2010 - 12:29
  3. görünüşleri güzüzel ama
    tadıda öyledir eminim

     

     

    ece ulu - 10.02.2010 - 18:14
  4. seni alan yaşadı diyorum

     

     

    RUZGAR - 10.02.2010 - 18:50

  5. evet yaşıyor halen tüm çabalarıma rağmen ölmedi

     

     

    AYIŞIĞI - 10.02.2010 - 18:52



Benzer Konular

  1. Şeftalili Diyet Tatlı Tarifleri
    Konuyu Açan: AĞRAZ, Forum: Diyet Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 20.08.2013, 18:03
  2. Milföylü Tatlı Tarifleri
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 17
    Son Mesaj : 16.04.2012, 17:20
  3. Ballı Tatlı
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.09.2011, 15:14
  4. Diyet Tatlı Tarifleri
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Diyet Yemekleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 22.05.2009, 18:58
  5. Tatlı ve Pasta tarifleri
    Konuyu Açan: MARDINLI1986, Forum: Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler.
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj : 19.03.2006, 00:34

copyright

Soru Cevap