Pişmaniye Tarifi

  1. Pişmaniye tarifi - evde Pişmaniye nasil yapilir


    Register
    Pişmaniye’nin malzemesi az fakat yapımı zordur. Malzeme un, şeker ve tereyağından ibarettir. Kalaylı, büyük bir bakır kazanda önce un yağ ile kavrulur. Ancak bu iş biraz sabır ister. Kavurma işlemi büyük bir ağaç kaşıkla yapılır. 5-6 saat süren bu kavurma işinden sonra un ile yağ iyice birleştirilir. Kavurma işleminden ayrı olarak başka bir kazanda da şeker kaynatılır. Kaynaya kaynaya iyice ağdalaşan şeker kavrulmuş un ile karıştırılarak birbirine yedirilir. Sonra bu karışım büyük tepsilerde saatlerce ovularak çevrilir. Bu işlem ağdalı hamurun tel tel oluncaya kadar sürdürülür. İzmit’e gelen herkesin zevkle yediği pişmaniye bu şekilde hazırlandıktan sonra tartılarak kutulara yerleştirilerek satışa sunulur.

     

     

    Nerqish - 21.05.2009 - 00:07
  2. Hayatta en çok sevdiğim tatlıdır Pişmaniye,Yapmaya başlayınca uzun emek ve uğraşı istediğinden adını pişmaniye koymuşlar ama yerken bitincede niye az oldu diye pişman oluyor insan.
    Emeğinize sağlık

     

     

    albert07 - 21.05.2009 - 01:08
  3. emeğine sağLıK cnm tşkLer bende çok severm zaten

     

     

    nis_2 - 21.05.2009 - 18:25



Benzer Konular

  1. Dip Sos Tarifi
    Konuyu Açan: _EvAnEsCeNcE_, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 09.08.2011, 12:59
  2. Pişmaniye Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 15.05.2011, 13:03
  3. 2.Pişmaniye Festivali
    Konuyu Açan: Sylar, Forum: Kocaeli.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 15.06.2010, 12:40
  4. Ayva Tatlısı Pişmaniye Eşliğinde
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 02.11.2009, 02:57
  5. 1. Pişmaniye Festivali
    Konuyu Açan: Sylar, Forum: Kocaeli.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 20.08.2009, 12:56

copyright

Soru Cevap