Şam İşi Tatlısı



  1. Malzemeler

    Keki için;


    1 Su Bardağı Toz Şeker
    1,5 Su Bardağı İrmik
    1 Su Bardağı Yoğurt
    1/2 Su Bardağı Un
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Vanilya
    Şerbeti için;

    3 Su Bardağı Şeker
    2,5 Su Bardağı Su
    1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
    Yapılışı

    Tüm kek malzemelerini derin bir kapta karıştırın, yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edin. Dikdörgen bir mini fırın tepsisini veya yuvarlak bir fırın kabını (ben 26 cm.lik cam tart kalıbı kullanıyorum) sıvıyağ ile yağlayın ve bir tatlı kaşığı kadar toz şekeri serpiştirin. Kek harcını kaba dökün ve kaşıkla eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Üzerine kabukları soyulmuş bademleri hafifçe bastırarak yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış olan fırında 40-45 dk. üzeri iyice turuncu olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
    Keki fırına verdikten 15-20 dk. sonra, şerbeti hazırlamaya başlayın. Bir tencerede, suyu ve şekeri, şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, limon suyunu ekleyin ve 1-2 dk. kaynatıp altını kapatın.
    Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sıcak şerbeti kepçe ile yavaş yavaş yedirin. Üzerini kapatarak, 3-4 saat yada bir gün bekletin ve sonra servis yapın.

     

     

    Şayeste - 06.04.2009 - 15:46
  2. tam ikindi çayında tatlı krizine soktun beni ortimm

     

     

    AYIŞIĞI - 06.04.2009 - 16:14
  3. çok güzel görünüyor, bana biraz revaniyi animsatti, bu tarifi deniyecegim insaallah

    ellerine saglik sayeste

     

     

    NaZ - 08.04.2009 - 00:53
  4. Revaniye benziyor ama yağsız..
    Ben de deniycem Havil

     

     

    Şayeste - 08.04.2009 - 08:07
  5. Paylaşım için teşekkürler

     

     

    hedef2010 - 08.04.2009 - 10:31



Benzer Konular

  1. Gül Tatlısı
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.07.2012, 20:04
  2. Ay Tatlısı
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.08.2009, 22:29
  3. Çin Tatlısı
    Konuyu Açan: sevgi, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 15.08.2009, 14:43
  4. Şam Tatlısı
    Konuyu Açan: Nerqish, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 05.04.2009, 01:53
  5. Kek Tatlısı
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj : 30.06.2006, 16:19

copyright

Soru Cevap