Şambali - iZMiR TATLISI

  1. Malzemeler:

    *2 su bardağı irmik
    *1 su bardağı şeker
    *1 su bardağı yoğurt
    *2 paket vanilya
    *1 paket kabartma tozu
    *50 gr badem Şerbeti İçin
    *3 su bardağı şeker
    *3 su bardağı su
    *Yarım tatlı kaşığı limon suyu

    *Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu,şekeri,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım,üzerini düzeltelim.Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlıyalım.

    *Şerbeti İçin

    Şekeri,suyu,limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

     

     

    Nerqish - 22.05.2008 - 10:29
  2. Tarif için teşekkürler Nerqish,eline saglık.

     

     

    SU-PERISI - 23.05.2008 - 18:24
  3. İZMİR'İN HERŞEYİ GÜZELDİR SİZCE?

     

     

    ceer - 06.06.2008 - 14:03



Benzer Konular

  1. Bademli Şambali Tatlısı
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 30.09.2011, 18:23
  2. Cevizli Şambali
    Konuyu Açan: sevil1903, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 19.02.2011, 16:10
  3. Şambali
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Azərbaycan Mətbəxi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22.10.2010, 01:32
  4. Portakallı Şambali
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.12.2009, 22:53
  5. Izmir' i Izmir yapan muhabbettir. Herkes acelesi yokmus gibi
    Konuyu Açan: simon, Forum: Derin Duygular.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj : 30.09.2004, 18:04

copyright

Soru Cevap

grafimx