Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos

  1. MALZEMELER
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 adet orta boy soğan (çok ince rendelenmiş veya robotta çekilmiş)
    3 yemek kaşığı kayısı reçeli (ezilmemiş olacak) (veya 2 yemek kaşığı bal)
    3 yemek kaşığı ketçap (veya 1,5 yemek kaşığı domates salçası)
    3 yemek kaşığı soya sosu
    1 adet limonun suyu
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Eğer arzu ederseniz;
    1 çay kaşığı köri baharatı da ilave edebilirsiniz, özellikle tavuğa çok yakışır.

    HAZIRLANIŞI
    6 adet orta boy tavuk göğsü veya 6 adet tavuk budu için önerilmiştir.

    Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım.
    Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım.
    Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim.
    Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir.
    Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun.


    alıntı

     

     

    BiR-DOST - 23.11.2009 - 19:47
  2. güzel görünüyor

     

     

    hhadise - 06.12.2009 - 10:55



Benzer Konular

  1. Çorba İçin Sütlü Terbiye
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22.11.2011, 11:25
  2. Çorba İçin Limonlu Terbiye
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22.11.2011, 11:24
  3. Terbiye Edilmiş Izgara Tavuk
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Tavuk Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.11.2009, 16:41
  4. Hindi Eti İçin Terbiye Sosu
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj : 08.07.2008, 14:58
  5. Sosis İçin Terbiye Sosu
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj : 25.08.2007, 02:04

copyright

Soru Cevap