Gül Gülgün

  1. Gül Gülgün Kimdir - Gül Gülgün Resimleri - Gül Gülgün Biyografisi - Gül Gülgün Hakkında



    Gül Gülgün (gerçek adı Güner Gülhuy Gülgün [1]) (d. 22 Mayıs 1933, İstanbul), Türk sinema dizi ve tiyatro oyuncusu.

    1950 yılında Çamlıca Kız Lisesi'nden ayrılarak İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun açtığı sınava katıldı ve başarılı oldu. Şehir Tiyatroları'nın kadrosunda İhtiras Tramvayı adlı oyunun Türk versiyonunda figüran rolüyle yer aldı. Tiyatro yaşamına Şehir Tiyatroları'nda devam eden Gül Gülgün, televizyon dizilerinde de rol aldı.

    Filmografi

    Ölmeyen Şarkı (1977)
    Dudaktan Kalbe (1965)
    Adım Çıkmış Sarhoşa (1965)
    Şoförler Kralı (1964)
    Aşk Hırsızı (1961)
    Kader Değişmez (1959)
    Üç Kurşun (1959)
    Beyaz Gül / Kaderim (1958)
    Son Nefes
    Yaprak Dökümü (1958)
    Felaket Zinciri (1956)
    Günahsız Yavrular (1956)
    Üsküdar'a Giderken (Katibim) (1956)
    Battal Gazi Geliyor (1955)
    Gizli Yara (1953) - Güllü
    Son Gece (1952)
    Aşk Besteleri (1952)

     

     

    MiSS-FENER - 08.07.2011 - 00:48



Benzer Konular

  1. Gülgün Feyman resimleri
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Ünlüler.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 14.06.2009, 12:58
  2. Gülgün Feyman
    Konuyu Açan: NaZ, Forum: TV ve Magazin.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 22.10.2008, 21:33

copyright

Soru Cevap