Düdüklüde Kelle Paça Nasıl Pişirilir

  1. paça nasıl pişirilir - düdüklüde işkembeli paça - düdüklüde sakatat tarifi

    Malzemeler:

    * 1 adet koyun yada kuzu başı
    * 4 adet ayak
    * İsteğe bağlı yağlı koyun eti (boyun)
    * işkembe
    * 4 baş sarmısak
    * sıvı yağ
    * isteğe bağlı kırmızı biber, tuz, limon, karabiber.

    Yapılışı:

    Baş ve ayakların kılları ateşte ütülür ve temizlenir veya kelle ve bacakları yüzebilirsiniz daha kolay olması için. Temizlenen kelle ve ayaklar düdüklüde pişirilir. Ardından temizlenen işkembe de ayrı bir tencerede ya da daha çabuk pişmesi için yine düdüklüde pişirebilirsiniz.İşkembe pişene kadar pişirilen ayak ve kelledeki etler kemikten ayrılır.

    Pişen işkembede ufak ufak doğranır. Tencereye etler ve doğranan işkembe konur. Pişirilen baş ve ayakların suyundan ilave edilerek 10-15 dakika kaynatılır. Tavaya biraz sıvı yağ, bir yemek kaşığı biber salçası konarak kavrulur. Salçayı yakmadan dövülmüş sarımsak, nane, kırmızı pul biber ekleyin.

    Bir iki defa karıştırarak ateşten alın. Tencerede kaynamakta olan kelle paçamıza sosumuz eklenir. Tuz oranı ayarlanır. Nar ekşisi de katılarak 5 dakika pişirilir. Nar ekşisi yoksa limonda kullanabilirsiniz. Ama nar ekşisi ayrı bir lezzet veriyor kelle paçamıza.

    alıntı

     

     

    BiR-DOST - 20.09.2011 - 16:15



Benzer Konular

  1. Kelle Paça Çorbası
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Çorbalar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 21.02.2013, 01:01
  2. Kelle Paça Aşı - Kelle Paça Nasıl Temizlenir
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.11.2011, 15:39
  3. Kelle Paça Terbiyesi
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Soslar Terbiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.10.2011, 00:37
  4. Paça Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: 888888, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 20.02.2011, 14:38
  5. Kolay Kelle Paça
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 24.12.2010, 14:38

copyright

Soru Cevap

grafimx