Hatay Usulü Kelle Paça

  1. Hatay Usulü Kelle Paça Tarifi - Hatay Usulü Kelle Paça Yapılışı - Hatay Usulü Kelle Paça Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Kelle Paça Malzemeleri



    MALZEMELER (4 Kişilik)
    1 adet koyun kellesi
    1 çorba kaşığı tereyağı
    4 adet paça (koyun ayağı)
    1 çorba kaşığı pul biber
    3 litre su
    4 diş sarımsak
    3 adet limon suyu

    YAPILIŞI
    Koyun kellesi ve paçalar temizlenir. Kaynamaya başlayan suya bırakılarak güzelce haşlanır. Haşlandıktan sonra tencereden alınarak etler kemiklerinden ayıklanıp bir kenara alınır. (Kellede beyin olmaması gerekir). Haşlama suyu ayrı bir kapta tutulur. Yeni bir tencerede tereyağı eritilir. Üzerine sarımsaklar konulur. Bir iki karıştırdıktan sonra haşlama suyundan bir litre kadar alınarak yağın üzerine dökülür. Üstüne ayıklanmış kelle paçalar eklenerek bir taşım kaynatılır. Üzerine pul biber eklenerek servise alınır. İsteğe bağlı olarak limon suyu eklenir.

    Hatay Valiliği
    Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

     

     

    MiSS-FENER - 14.06.2011 - 18:57



Benzer Konular

  1. Kelle Paça Aşı - Kelle Paça Nasıl Temizlenir
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.11.2011, 16:39
  2. Malatya Usulü Kelle Paça
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 27.06.2011, 19:26
  3. Tunceli Usulü Kelle Paça
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.06.2011, 20:36
  4. Ahlat Usulü Kelle Paça
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.06.2011, 20:36
  5. Kahramanmaraş Usulü Kelle Paça
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06.06.2011, 23:58

copyright

Soru Cevap