Akciğer Nasıl Pişirilir

  1. zeytinyağlı akciğer - hamis nasıl yapılır - Hatay mutfağı akciğer tarifi

    MALZEMELER

    1 adet koyun akciğeri

    1/2 çay bardağı nar ekşisi

    2 baş sarımsak Tuz

    1/2 su bardağı zeytinyağı

    YAPILIŞI

    Ciğerler kuşbaşı büyüklüğünde kesilerek şişlere geçirilir.

    Kömür ateşinde dışı iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

    Şişlerden sıyrılıp ı cm2 büyüklüğünde parçalara bölünerek bir tabağa alınır.

    Sarımsaklar ayıklanır.

    Zar şeklinde ince kıyılır.

    Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve ciğerler eklenerek iyice karıştırılıp servis edilir.


    Hatay Valiliği
    Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

    alıntı

     

     

    BiR-DOST - 17.11.2010 - 13:06
  2. emeğine sağlık Register bu tür yemekleri sevmesemde Register hemde hiç sevmem ıyyyy.... Register

     

     

    notac1 - 20.02.2011 - 15:39



Benzer Konular

  1. Et Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 25.12.2012, 02:03
  2. Et Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.01.2012, 16:07
  3. Makarna Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 11.09.2011, 01:52
  4. Dil Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 20.02.2011, 15:37
  5. Dil Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: Şayeste, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.11.2009, 18:26

copyright

Soru Cevap