Dalak Nasıl Pişirilir

  1. fırında dalak tarifi


    Register
    Yarım kg kuzu dalağı
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yarım tatlı kaşığı pul biber

    Dalak biftek gibi doğranır.
    Üzerine yağ, tuz, pul biber eklenir ve karıştırılır.
    Sonra yağlanmış fırın kabına açarak dizilir.
    Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.

     

     

    AYIŞIĞI - 16.11.2010 - 18:24
  2. emeğine sağlık Register bu tür yemekleri sevmesemde Register hemde hiç sevmem ıyyyy.... Register

     

     

    notac1 - 20.02.2011 - 15:42
  3. dalak dolması


    Register
    Malzemeler
    * 4 adet dalak
    * 4 orta boy soğan
    *2 Yemek kaşığı pirinç
    *1 tatlı kasığı karabiber
    * 1 tatlı kaşığı fıstık
    *1 tatlı kaşığı kuş üzümü
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * 1 tatlı kaşığı yenibahar
    * 1 tatlı kaşığı tarçın
    * 1 tatlı kaşığı nane
    * 3 Yemek kaşığı un
    * 1 yumurta

    Hazırlanışı
    Dalaklar kaim tarafından bıçakla yarılır içi kaşıkla boşaltılır. 4 adet soğan piyaz şeklinde doğranır, pirinç ayıklanıp yıkanır. Dereotu ince ince kıyılır. Dalak içleri soğan ve pirincin yansı dereotu fıstık tuz üzüm baharat kanştınlıp harç hazırlanır. Hazırlanan harç dalaklara doldurulur ve dalaklar iki kat iple dikilir. Harç hazırlanan tencereye kalan pirinç ve soğan atılır yağ ve tuz ilave edilip kay natılır. Dalak dolmalan kaynamakta olan sude 15 dakika haşlanır çıkarılıp süzülür. Dolmaları haşladığınız su çorba olarak servis yapılır. Dalaklar soğuduktan soma dilim dilim kesilir önce una soma yumurtaya bulanıp kızartılır.

     

     

    AYIŞIĞI - 29.05.2011 - 01:08
  4. domatesli biberli dalak sote


    Register
    Malzeme:
    750 gr. dana dalağı
    2 büyük soğan
    3 domates
    2 yeşil biber
    2 çorba kaşığı margarin
    Kimyon
    Karabiber
    Sirke
    Maydanoz
    Tuz

    Hazırlanması:


    Dalağı kasabınızda sotelik doğratmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Aksi halde ince ve küçük doğramak için oldukça zaman harcamak zorunda kalacaksınız.Dalağı sirkeli suda yıkayın ve sıcak suyla iyice çalkalayın. Süzdükten sonra halka halka doğradığınız soğanlarla birlikte tavada iki kaşık yağda kızartın. Doğranınış domates, dilimlenmiş acı biber, tuz ve karabiberi ilave edin. Tümü kavrulup suyunu çektikten sonra ateşten alarak bir tutam kimyon ve doğranınış maydanoz ekleyip servis yapın.Et, ciğer gibi ufak doğranınış başka malzemeyle de aynı şekilde sote yapabilirsiniz.
    Sote yaparken tavayı sürekli ileri geri oynatmalı ve arada birsilkelemelisiniz.

     

     

    AYIŞIĞI - 18.09.2011 - 23:12



Benzer Konular

  1. Et Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 25.12.2012, 02:03
  2. Et Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.01.2012, 16:07
  3. Dalak Dolması Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 23.03.2011, 01:04
  4. Dil Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 20.02.2011, 15:37
  5. Dil Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: Şayeste, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.11.2009, 18:26

copyright

Soru Cevap