Dil Nasıl Pişirilir

  1. Sakatat Yemekleri - Dil tarifi - dil nasıl pişer



    MALZEMELER

    1 bütün dil
    2 adet soğan
    Az kara biber
    Tuz
    1 adet havuç
    2 litre su

    Register

    HAZIRLANIŞI

    Dil bütün olarak yıkanır. Derince bir tencereye konur, üzerine su ilave edilir. Ayıklanmış soğan bütün olarak, temizlenip yıkanmış havuç dörde bölünmüş olarak tencereye atılır ve iki saate yakın süre dil iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Dilin pişip pişmediği ince uçlu bir bıçak yardımıyla kontrol edilir. Piştiğine emin olunduktan sonra dil tencereden çıkarılır. Ilık iken dışındaki kalın derisi soyularak atılır (Bu işlem ılıkken yapılmalıdır soğuyunca deri soyulmaz). Daha sonra dil soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra bir parmak kalınlığında kesilir ve servis tabağına dilimler halinde yerleştirilir. Üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpilir.

    Not: Dilin sosu kullanılmak istenirse tencerenin dibinde kalan malzeme bir blendırda çekilir ve servis tabağında dillerin üzerine dökülebilir.

     

     

    Şayeste - 28.11.2009 - 18:26



Benzer Konular

  1. Et Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 25.12.2012, 02:03
  2. Et Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.01.2012, 16:07
  3. Dil Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Sakatat Yemekleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 20.02.2011, 15:37
  4. Alabalık Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Deniz Ürünleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 20.05.2010, 14:24
  5. Çipura Nasıl Pişirilir
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Deniz Ürünleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.09.2009, 22:59

copyright

Soru Cevap