REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Bogaz Yanması - Bogaz Yanmasına Şifalı Bitkiler

  1. Yazan: sevgi
    No Avatar

    REKLAM


    boğaz yanması nedir - boğaz yanmasına çözüm şifalı bitkiler




    BİTKİSEL ŞİFA YOLLARI

    l- BOĞAZ İLTİHABI(AKNE)

    *Boğaz iltihabı soğuktan kaynaklanan mikrobik bir hastalık olup bitkisel antibiyotiklerle tedavisi mümkündür.Bu meyanda şunlar yapılır

    *180 gr.çörekotu mümkün olduğu kadar ezilirek toz haline getirilir özeliklerini kaybedinceye kadar balla karıştırılır ve akşam sabah birer kaşık aç karnına yenmeye devam edilir

    *Kanteron ile kekikotu mümkün mertepe karıştırılır,bunlar ıhlamur gibi kaynatılarak bal ilave edilir ve akşam sabah birer bardak içmeye devam edilir.

    *Civan perçemi ile biraz pelin otu kaynatılır çıkan bu su ile gargara yapılır,ağızda su biraz tutulur ve beklenir sonra tükürülür.

    *Civan perçemi ile bir ölçek pelin otu kaynatılarak çıkan suya bal ilave edilerek akşam sabah kaşıkla içilir.

    *Kekik,çörekotu,misvak,sinameki karıştırılır.Bu karışıma bal ilave ile bardakta eritilerek içilir.

    *Elma ve ayva çekirdeği karıştırılarak ezilir.Sıcak suda bekletilir bal katılıp gargara yapılır,ağızda su biraz tutulur ve beklenir sonra tükürülür

    *Kayısı çekirdeği ve kabak karıştırılarak ezilir. Sıcak suda bekletilir bal katılıp gargara yapılır,ağızda su biraz tutulur ve beklenir sonra tükürülür.

    * Elma ve ayva çekirdeği karıştırılarak ezilir.Sıcak suda bekletilir bal ilave edilerek tatlı kaşığı ile akşam - sabah birer bardak içmeye devam edilir.

    *Elma ve ayva çekirdeği karıştırılarak ezilir.Sıcak suda bekletilir bal ilave edilerek gargarara yapılır, ağızda su biraz tutulur ve beklenir sonra tükürülür.

    *Turunç meyvesi bol miktarda reçel yapılır.Bal ilave edilir akşam sabah tatlı kaşığı ile yenir.

    * Dutun usaresi alınarak bal ilave edilir. . Çıkan su ile gargara yapılır, ,ağızda su biraz tutulur ve beklenir sonra tükürülür.

    *Zercefil ile bal karıştırılarak macun yapılır.Günde bir defa aç karnına birer tatlı kaşığı yenir.

    *Ebegümeci kaynatılarak suyu alınır.Akşam Yatarken çıkan su tatlı kaığı ile içilir.

    * Koyun sütü kaynatılır kesilmeden indirilir.Soğuk olarak gargara yapılır,ağızda su tutulur ve beklenir sonra tükürülür.

    *Bir miktar su ile ayva çekirdeği kaynatılır.Çıkan suya bal katılır, günde bir bardak içilir.

    *Bir miktar su ile bal şerbeti yapılır.Sıcak olarak gargara yapılır,ağızda su biraz tutulur ve beklenir sonra tükürülür.

    *Yabani gül bir miktar su ile kaynatılır.Çıkan su ile gargara yapılır ,ağızda su biraz tutulur ve beklenir sonra tükürülür.

    *Kabak meyvesinin tatlısı yapılır.Bir müddet kafi miktarda yenir.

    *Meyan kökü tava ile kaynatılı. Çıkan suya bal ilave edilerek içilir.

    *Alıç çiçekleri kafi su ile kaynatılır.Çıkan suya bal ilve edilirek içilir

    *Ara kafi miktar su ile kaynatılır.Bal karıştırılır gargara yapılır,ağızda su biraz tutulur ve beklenir sonra tükürülür.

    *Bir miktar apaya biraz su ilave edilerek kaynatılır.Bal katılarak günde üç defa aç karnına,su bardağı ile içilmeye devam edilir.

    ll- BOĞAZ YANMASI(FARANJİT)

    *Boğaz yanması da tedavisi mümkün hasalıklardandır.Bu konuda şu tedbirler alınmalıdır.

    *Yumurta rafadan olarak haşlanarak yenir;köy yumurtası olması iyidir

    *Erik yaprağı alınarak kaynatılır.Çıkan su ağızda su biraz tutulur ve beklenir. sonra tükürülür.

    ll- SES KISIKLIĞI

    üBunun bitkisel antibiyotik olarak çareleri vardır.Şu önlemlerin alınması gereklidir.

    üBir miktar su ile ayva çekirdekleri kaynatılır.Çıkan suya bal ilave Edilerek, günde üç defa aç karnına,su bardağı ile içilmeye devam edilir.

    üDevamlı fıstık yenirse boğazı yumuşatır,ses kısıklığı önlenmiş olur.

    üBir tatlı çay kaşığı mürsafi alınarak günde bir defa dil altına konursa ses kısıklığına çare olur.

    üBir miktar su ile bir tutam ıspanak haşlanır.Bal katılır çıkan sudan günde günde su bardağı içilir.

    üAkgünlük alınıp çiğnenmeye devam edilir ve günlük tütsüsü yapılır, aynı zamanda havuç pişirip yenir.

    lll-BADEMCİK İLTİHABI

    üSoğuktan bademcikler şişer ve iltihaplanır.Akne hastalığındaki tedavilerle birlikte şunlar yapılır.

    üÖd ağacı bitkisinin kökü kaynatılır.Çıkan su burun deliklerinden damlatılırsa bu hastalığa şifa olur. Udi hindi döğülerek toz haline getirilir.Enfiye gibi buruna çekilirse sifa olur.12 gr udihindi,11gr sap döğülürek toz halini getirilir.Sabahları ve akşamları bademciklere sürülürse bu hastalığa şifa olur.

    üBir limon bardağa sıkılırak üzerine iki kaşık tuz ekilir.Bunlar eritilir,günde iki üç defa gargara yapılırsa bu hastalığa şifa olur.

    üYüz gram adaçayı yarım litre suda kaynatılarak süzülür.Çıkan su ile gargara yapılır beklenir ve tükürürülür.

    üBöğürtlenin uç kısım ve yapraklarından 99gr alınır.Yarım litre suda kaynatılır gargara yapılır tükürürülür.

    üOtuz gram papatya yarım su ile kaynatılır.Çıkan su ile gargara yapılır beklenir tükürürülür.

    üAcı kırmızı biber bir miktar su ile kaynatılır. Çıkan su ağızda biraz tutulur ve beklenirsonra tükürülür.

    lV. İKTİDARSIZLIK

    Iktidarsızlık erkeğin cima edememe durumudur.Kamışın sertleşmediği bir durumu ihtiva eder.

    1-Pisikolojik nedenlerden meydana gelebileceği gibi fiziki sebeblerdende bazan meydana gelir.

    2-Dört ana katagoriye ayrılan Fiziki sebebler dimağın zafa uğraması, kalb ve haya zafiyeti,meninin az oluşundan ileri gelir.

    3-Iktidarsızlık bitkisel antibiyotiklerle tedavi edilir.Korkuya kapılmadan bu konuda şu çarelere başvurulur.

    4-Udihindi alınarak tütsü yapılır ve buna birkaç gün devam edilirse bu hastalığa çare olur.

    5-Buruna çörekotu enfiyesi çekilir.Buna bir müddet devam edilir.Karabaş3 otunun çiçekleri gölgede kurutulurak toz halıne getirilir ve enfiye gibi buruna çekilirse bu hastalığa çare olur.

    6-Oğulotu bitkisi alınarak kaynatılıp şerbeti alınır.Aç karnına sabah ve akşam yatarken bir fincan içilir.

    7-21 gr karabaşotu ile yarım litre su kaynatılır.Aç karnına sabah akşam birer bardak içilirse bu hastalığa çare olur.

    8-Çörekotu döğülerek toz haline getirilir.Bal katılarak aç karnına sabah akşam yenirse bu hastalığa çare olur.

    9-13 gr tarçın,11 gr karanfil 1 lt suda kaynatılır.Sabah akşam birer fincan veya yarım çay bardağı içilir.

    10-Meninin az,erken boşalma ve bel gevşekliğinin olması ,havlican şerbeti deva olurmuş dostlar içilirse meğer

    11-Bazı kimseler cinsi münasebette bulunur bunhların menileri acı gelir, çocuğu olmaz fakat korkmaya gerek yok, zira bunlarda tedavi edilir.Bu şekilde olan kimseler;61gr antep fıstığı,52 gr havlican,61 gr zercefil döğülür.153 grsüzme balla karıştırılır,aç karnına sabah akşam yarım çay bardağı yenirse bu hastalığa sifa olur.

    12-9gr karaturp tohumu kafi miktar zeytinyağı ile kaynatılırak yağlar içilir ve tohumlar yenirse iktidar artar göğüs tutukluğu gider.

    13-43gr rezene tohumu,37gr anason,37gr akgünlük alınır,33gr kişniş,7gr damla sakızı,203gr sinameki ilave edilir,bunlar döğülür elenir, 2511 şeker katılarak kaynatılır,(kaynarken)içine limon sıkılır kıvama gelince indirilir ve içine yarım bardak süzme bal konarak karıştırılıp macun yapılır,aç karnına sabah akşamah bir fincan içileirse iktidarı artırır safrayı,balgamı,sevdayı, kabızlığı,mide hastalıklarını giderir,bağırsak gazlarını, göz zafiyetini, bel gevşekliğini giderir.

    14-Günde 101gr karaturp tohumuna yarı çay bardağı süzme bal ilve edilerek aç karnına sabah akşam yarım fincan yenirse İktidar ve meni artar.

    15-62gr rezene tohumu,93gr çörekotu,41gr damla sakızı alınır,33gr sinameki, 33gr zencefil alınarak bunlar iyice döğülürek mümkün olduğu kadar toz haline getirilir, 900gr süzme bal ile karıştırılarak ve macun yapılıp aç karnına sabah akşam bir fincan yenirse iktidar kuvvetlenir, vücuda kuvvet verir ve bel gevşekliği yani erken boşalma önlenmiş olur.

    16-23gr demirdikeniotu, 22 gr ıspanak tohumu ,17 gr hindistan cevizi alınır13gr sümbül hindi,47gr tarçın,döğülerek elenir,205gr süzme balla karıştırılır.Macun yapıldıktan sonra ağza alınan ravendin çiğnenerek suyu emilir.Bu macundan aç karnına sabah akşam yarımşar fincan yenirse iktidarı artırır safrayı,balgamı,sevdayı, kabızlığı,mide hastalıklarını giderir,bağırsak gazlarını, göz zafiyetini, bel gevşekliğini giderir.

    17-23 gr darülfülfül,22 gr büyük hindistan cevizi,83 gr sümbül hindi alınır 25gr karanfil,17gr zencefil,37gr kereviz tohumu,15gr cezvi bevva katılır,5gr cerval hindi,5gr amber çiçeği döğülür bunlar elendikten sonra 350grsüzme bal eklenir,macun yapılan bu bileşik aç karnına sabah akşam çeyrek fincan yenirse çok uzun zamandır iktidarsızlık çekeni dahi iktidara getiren inanılmaz macun olur ve bel gevşekliği yani erken boşalma gider.

    18-51gr antep fıstığı,52gr havlican,49gr zercefil alınır,55gr bal katılarak iyice karıştırılırak macun yapılır.Bundan aç karnına sabah akşam yarım fincan yenirse ikidarda muazzam artış olur, meni çoğalır,mide hastalıklarına sifa olur.

    19-Nergis soğanı üç gün sütte bekletildikten sonra bir miktar süzme bal katılarak aç karnına sabah akşam yarım bardak içilirse meniyi, iktidarı artırır ki

    20-Çiğdem soğanı dört gün süt içinde bekletildikten sonra aç karnına bu süt sabah akşam kafi mikar içilir ve soğan yenir.İktidar,meni azami derecede artar.

    21-Karaturp rendelenir kafi miktar balla karıştırılır.Sabah akşam aç karnına birer fincan yenirse İktidar artar.idrar-balgamı söker,hazım kolaylaşır.

    22-9gr sümbül hindi,7gr küçük hindistan cevizi,13 gram tarçın ilave edilerek hepsi döğülür ve elenir, 40gr süzme bal katılarak iyice karıştılıp macun yapılır sabah akşam yarım fiencan yenir iktidar çok kuvvetlenir.

    23-35 gr karanfil alınır, döğülürek elenir,253 gr sütle kaynatılır süzme bal eklenir,aç karnına sabah akşam fincanla içilirse İktidar,meni azami derecede artar.

    24-73 gr nohutun kabuğu çıkarılır,255 gr koyun sütüyle pişirilir,23 gr damla sakızı,5gr safran,,23gr zercefil,25 gr tarçın eklenir,25 gr darülfül,75 gram hindistan cevizinin küçüğü döğülerek elenir,555 gr süzme bal ilave edilir,bunlar karıştırılarak yapılan macundan akşam yatarken birer fincan yenir,çok fazla hararet yaparsa yarım fincan yenir.İktidar,meni azami derecede artar.

    25-Rafadan yumurtanın sarısına 3gr zencefil döğülüp karıştırılır;kahvaltıdan iki saat önce yenirse İktidar,meni azami derecede artar,midenin üşümesini tedavi eder,iştah açar,mideyi tenbih eder.

    26-37 gram havuç tohumu,33gr kereviz tohum,37gr anason ,35,aranfil,9 gr udi hindi,9 gr damla sakızı,9gr akırıkarha eklenir,bunlar döğülüp elenir, 551gr süzme bal ilave edilip macun yapılır;aç karnına sabah akşam yarım fincan yenirse ve buna devam edilirse İktidarı artırır,vücuda kuvvet verir,iştahı açar, galiz yelleri defeder.

    27-17gr sümbül hindi,73gr zencefil,37gr damla sakızı,25gr berbase,23gr karanfil,21gr akırıkarha,33gr kakule,37gr havlican,30gr tarçın,35gr rezene tohumu,23gr fülfülü ekyaz,9gr safran,27gr cevzi bevva karıştırılıp döğülerek elenip yarım kilo bal katılır;yapılan macun sabah akşam aç karnına devamlı olarak yarım fincan yenirse iktidarı artırır,hasımsızlıktan doğan kusmalar önlenir hazım kolaylaşır,mideyi tenbih eder,balgamı,öksürüğüsöker, gribe, basura,siroza iyi gelir.

    28- 27gr üzerlik todhumu,27gr rezene tohumu,73gr akgünlük alınır,75gr karanfil,73gr badem içi,91gr sinameki,25gr çörekotu,73r zencefil,71gr damla sakızı döğülerekelenir süzme bal katılır;Bunlar özelliklerini kaybedene kadar iyice karıştırılarak macun yapılır.Aç karnına sabah akşam yarımşar fincan veya yarım çay bardağı yenilirse Iktidarı artırır, vücuda kuvvet verir, mide zafiyet hastalıkları önlenir,

    V-SİNÜZİT

    üBir avuç zeytin ağacı kökü,bir tutam zeytin yaprağı alınır.Kaynatılarak başa bir örtü alınıp buharları buruna çekilir.Gözler kapalı tutularak çıkan buhar biraz teneffüs edilir.Buhar sinüsleri açarak, iltihabın sarı suyunuburundan akıtır.Bu şekilde çözüm olur.

    üAcıkavun(Eşek hıyarı) bitkisinin olgun meyvesi sıkılır.Çıkan suyun 1.5gr’mına 250gr süzme bal,263gr yoğurt katılır,260 gram çörekotu yağı,10gram sarımsak yağı eklenir. Meydana gelen sıvıdan günde bir damla buruna damlatılır.Bu şekilde çözüm olur.

    üAcıkavun bitkisinin olgun meyveleri sıkılır.Suyun iki gramı bir şişe besleyici seruma katılır.Bu şekile gelen serum ilgili damardan zerk edilir.Bunu her kişi yapamayacağından ehli kişi yapması gerekir. Bu şekilde çözüm olur. 55 gram süzme bal alınarak enfiye gibi buruna çekilir.Biraz yakar fakat bu dayanılması gereken bir ağrı olmalıdır. buna bir müddet devam edilir. Bu şekilde çözüm olur.5 gr yemek tuzu alınarak enfiye gibi buruna çekilir.Biraz yakar fakat bu dayanılması gereken bir ağrı olmalıdır. buna bir müddet devam edilir. Bu şekilde çözüm olur.

    ü7 gr yemek tuzu alınarakbir kabta sıvılaştırılırak buruna günde 3 damla damlatılır. Bu şekilde çözüm olur.

    Vl- KUSMA

    üSafra kesesi rahatsızlığı ilehasta kusabilir;midesi yemek kabul etmez hemen çıkarabilir. Durum gerçekten öyle ise dostlar şu ilaçlar yapılır.3gr döğülmüş kimyon,3gr çekilmiş sumak alınır.Bunlar karıştırılır soğuk su ile günde 3 defa su bardağıyla içilir.Bir tas çorbaya kuru nane ekilir.Bu yendikten sonra buna bir müddet devam edilir. Bu şekilde çözüm olur.70gr çörekotu,70 gr süz bal,50gr yoğurt alınır.Çörekotu ezilir toz yapılır iki diş sarımsak ezilir.Bir kavanozda toplanarak güneşte beklemeye bırakılırak aç karnına sabah akşam birer fincan veya bardak yenir.

    Vll-SABAHLARI ZİNDE KALKMAK İÇİN

    üBir çorba kaşı süzme bal içine biraz kekik katılır.Akşam yatarken yenirse inanın sabah zinde kalkılır.7gr kekik bir bardak su içinde kaynatılır.içine iki tatlı kaşığı sirke ilave edilerek akşam yatarken bir fincan veya yarım bardak içilirse sabahzinde kalkılır. 50gr çörekotu,45 gr süzme bal,45gr yoğurt alınır.Çörekotu ezilir toz haline getirilerek üç diş sarımsak ezilir.Bir şişede toplanarak güneşte beklemeye bırakılır.Aç karnına sabah akşam birer fincan veya yarım bardak yenir.

    Vlll-DİMAĞI TEMİZLEMEK

    Dimak insanın en yarayışlı organlarındandır birisi olup o sakat ise bütün organlar düzenli çalışmaz.O nedenle onu kuvvetlendirmek gerekir.

    Bitkisel tedavi yöntemleri buradada geçerli olup bu usuller şunlar olmalıdır:

    Bir miktar çörekotu keskin sirke içinde bir gün bekletilir.Buradan çıkardıktan sonra gölgede kurutulur döğülür.Ezilir,toz haline getirilirek enfiyedeki gibi buruna çekilir.Dimağdaki rutubeti defederek, temizler ve kuvvetlendirir.Enfiye hazırlanarak içine sirke katılır ve üzerine çörekotu yağı Damlatılır ve buruna çekilir.Karabaşotunun mavi çiçekleri gölgede kurtulup döğülür.Elenerek toz haline getirilir enfiye gibi biraz burna çekilir .Enfiye hazırlanarak içine sirke toz haline getirilmiş karabaşotu katılır.meydana gelen bu enfiye üzerine çörekotu yağı damlatılır, buruna çekilir.Dimağdaki rutubeti defederek temizler ve kuvvetlendirir.

    *Karabaşotunun koza halindeki çiçeklerinden 45gr alınırak bir litre suda kaynatılarak kafi miktar süzme bal eklenir;çörekotu döğülerek ezilip toz haline haline getirilip bunlar iyice birbiririne katılırak aç karnına sabah kahvaltıdan önce ve akşam birer bardak içilir.

    lX-DİŞ AĞRISI

    üZaçıkıprıs(sulgfat de fer,demir sülfat) alınırak ağrıyan dişin yeri iyice yanlışsız tesbit edilir.Bir pamuk ile ağrıyan dişe konur ve bekletilir.

    üAğrıyan dişin yeri iyice yanlışsız tesbit edilir;karanfil döğülerek ezilir;hafifce sulandırılır ve bir pamuk ile ağrıyan dişe konur, bekletilir.

    üKaranfilin yağı kendisinden çıkarılarak alınır.Ağrıyan dişin yeri iyice yanlışsız tesbit edilir;bir pamuk ile ağrıyan dişe konur ve bekletilir.

    üYemeklerde her zaman kullanılan tuz alınır.Ağrıyan dişin yeri iyice yanlışsız tesbit edilir.Pamuğun içinde ağrıyan dişe konur ve bekletilir.

    üKekik bitkisinin yağı kendisinden çıkarılarak alınır.Ağrıyan dişin yeri doğru olarak yanlışsız tesbit edilir.Pamuğa damlatılarak ağrıyan dişe konur ve bekletilir.

    üDişleri günde üç defa yemeklerden sonra fırçalamalıdır

    üDostlarım diş çürüklüğü bütün hastalıkların başlangıcıdır.

    X- DAMAR SERTLIĞI (DAMAR KIREÇLENMESI)

    üVücuttaki damarların bir kısmının esnekleğini kaybetmesidir,diğer bir deyimle;başka nedenlerle vücuttaki damarların daralması olayıdır.Buna bitkisel antibiyotiklerle çözüm bulmak tabiki mümkündür.Bu konuda şu tedavi yollarını denemek ve yapmak gereklidir.

    üBir litre veya 4 bardak suya 35gr kekik konarak kaynatılır.Çıkan suya 2 çorba kaşığı sirke konulur.Kafi miktar süzme bal ilavesiyle aç karnına sabah akşam 1 su bardağı içilir.31gr kartabaşotu,25gr papatya bir litre suda kaynatılır.Elde edilen suya kafi miktar süzme bal ilave edilir;uzun bir müddet sabah öğlen akşam aç olarak1 su bardağı içilir.

    ü21gr biberiye,bir litre veya 4 bardak suda kaynatılır.Elde edilen suya kafi miktar süzme bal ilave edilir;uzun bir müddet sabah öğlen akşam ikişer su bardağı içilir.

    üBir kahve fincanı karaturp suyu çıkarılarak alınır.Elde edilen suya yarım fincan süzme bal ilave edilir;uzun bir müddet sabah öğlen akşam ikişer bardak içilir.

    ü4gr keten tohumu alınarak bir bardak suya konur.Elde edilen su akşam oluncaya kadar bir kapta bekletilir.Akşam yatarken keten tohumları yenerek çıkan su içilir.

    üMidesi sağlam olanlara limon kürü tavsiye edilir.Limon kürü onbeş gün yapılır, arada bir bal yenir.Birinci gün bir,ikinci gün iki limon yenir,devam edilir;böylece onbeş gün onbeş limon yenirse sifası görülür.

    üBir litre kefir veya dört bardak kefir elde edilir.Sabah akşam yatarken elde edilen kefir bir anda içilir.Kefiri bir dikişte içemeyenler bir güne pay edebilir.

    üBirkaç baş sarımsak alınır, ezilerek yoğurta katılır.Gece yatarken ve uykunun yarısında kalkılır,yenir.

    üYemeklerle beraber sarımsaklı yoğurt yenirse sifa olur.Kandaki yağı eritir,kanı temizler,damar sertliğini önler.

    üBir günde iki adet greyfut alınınarak yenir.Buna her zaman muntazaman riayet edilirse damar sertliğini önler.

    üGece yatarken ve uykunun yarısında kalkılır;greyfurt yenir kanı temizler,damar sertliğini önler.

    ü23 gram çörekotu döğülerek ezilir,toz yapılır.25 gram süzme bal ilave edilerek karıştırılır;kahvaltıdan önce sabah akşam birer kaşık yenirse damar sertliğini önler.

    üÇoğunluk sebze,salata,yoğurt,süt,peynir yenmelidir; ekmek,hayvani yağlar,protein,kafi miktar az yenmelidir. Buna her zaman muntazaman aralık vermeden riayet edilmelidirse kandaki yağı eritir,kanı temizler,damar sertliğini önler.

    Xl-EL AYAK UYUŞUKLUĞU

    ü4gr günlük,4gr üzerlik tohumu,2 fincan pelin şurubu alınır;bunlar iyice karıştırılarak bir dikişte içilir ve sıgara bırakılır;Bunu bir dikişte içemeyenler bir güne pay edebilir.Buna her zaman muntazaman ara vermeden riayet edilir.

    ü43gr karabaşotu,1,5 litre suda kaynatılarak süzülür.251 gram süzme bal ilave edilerek karışım yapılır.Kahvaltıdan önce aç karnına sabah akşam su bardaığı ilme içilir.

    Xll- GÖZ ZAFIYETİ

    üOturup kalkarken göze ufak yıldız gibi şeyler görünür.Aynı zamanda göz

    üKararır ve insan çevresini göremez olur. Buna bitkisel antibiyotiklerle çözüm bulmak tabiki mümkündür.Bu konuda şu tedavi yollarını denemek ve yapmak gereklidir.

    üTansiyonu normal kimselerde şap,mazı,çörekotu aynı gramajda alınır.Bunlar döğülüp ezilirek yakı yapılır ve alın üzerine bağlanır.Merjengüş iyice döğülerek ezilir toz haline getirilir ve enfiye ile karıştırılarak buruna çekilirse şifa olur.Göze kuvvet verir,gözlüğe gerek kalmaz, sonuç elbette olumlu olur.

    üKafi miktar zift bulunarak ağır ateşte yakılırak veya kaynatılarak mikrobu kırılır.Elde edilen is göze sürme çeker gibi sürülürse göçzlüğe gerek kalmaz, göze kuvvet verir.

    üTemiz ve steril edilmiş bezden ince uzun kesecikler dikilirek bu kesecikler sanddros ile dolrurulurak defne yağı ile yağlanır ve fitil yapılır, topraktan kandiller üzerine dikilir ve yakılır.Üzerine tepsi yerleştirilerek oluşan isler toplanarak alınır;bu isler göze sürme gibi çekilirse göze kuvvet verir ve keskinleştirir.

    üTaze rezene yaprakları ve uç sürgünleri temiz kapta ezilir.Tmiz bir tülbentten süzülür,göze iki defa damlatılır.Çok yakar fakaıt acısı çabuk geçer buna dayanmak gerekir.Gözlere kuvvet ve sifa verir, trohom hastalığına şifa olur.

    Xlll- GÖZ TANSİYONU(KARASU)

    üDağkeçisinin karaciğeri bir miktar suyla pişirilir;göz kapakları Üzerine bağlanırsa şifası görülür.


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Bogaz Gün Batimi
    Konuyu Açan: COCO, Forum: Manzaralar.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 03.12.2008, 15:48
  2. Bogaz Yanması
    Konuyu Açan: kalpsiz002, Forum: Sağlık Genel.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 19.06.2008, 17:56
  3. Ortaköy Bogaz
    Konuyu Açan: COCO, Forum: Kara Kalem.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj : 05.06.2008, 15:58
  4. Bogaz Manzarası
    Konuyu Açan: ykalaman, Forum: Manzaralar.
    Cevaplar: 17
    Son Mesaj : 27.02.2008, 14:42
  5. Bogaz da Marti
    Konuyu Açan: COCO, Forum: Hayvan Resimleri.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 01.11.2007, 10:59

copyright

Soru Cevap

grafimx