Böğürtlen Peltesi

  1. Böğürtlen Peltesi Tarifi - Böğürtlen Peltesi Nasıl Yapılır - Böğürtlen Peltesi Malzemeleri


    Böğürtlen Peltesi (Jölesi)


    Gerekli süre: 1,5 saat
    Malzeme:
    2 kg. böğürtlen
    8 bardak toz şeker
    4 bardak su
    2 limonun suyu
    Hazırlanması:
    Böğürtlenleri ve 2 limonun suyunu içinde 4 bardak su olan tencerede kısık ateşte pişirin. Meyvelar iyice pişince tahta kaşık ile ezin. İnce bir tülbent veya süzgüden karıştırmadan süzün. Her bardak meyve suyuna 2 bardak şeker hesabı ile şekeri ilave edin. Şekeri meyve suyunda eritip orta ateşte 10-15 dakika kaynatın. Daha ılık iken kavanozlara doldurun.

     

     

    Nerissa-Su - 08.12.2011 - 19:55



Benzer Konular

  1. Elma Peltesi
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Diyet Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 11.10.2011, 15:09
  2. Limon Peltesi 1
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Diyet Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 01.08.2011, 18:45
  3. Böğürtlen - Böğürtlen Kökünün Faydaları
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Alternatif Tıp.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.04.2011, 12:27
  4. Dut Peltesi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Tatlılar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.12.2009, 14:20
  5. Böğürtlen Nedir - Böğürtlen Yetiştiriciliği
    Konuyu Açan: BLUEROJ, Forum: Bitkiler.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 30.10.2008, 19:01

copyright

Soru Cevap

grafimx