REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Pasta Kreması Tarifleri

  1. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    pasta kreması - pasta kremaları - pasta kreması nasıl yapılır


    Pastacı Kreması

    500 gr. süt
    125 gr. toz şeker
    50 gr. un
    25 gr. mısır nişastası
    2 yumurta
    1 çay kaşığı toz vanilya
    1. Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın.
    2. Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın.
    3. Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün.
    4. Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın.
    5. Bir kabın içine dökün ve streç film kremanın üzerine yapışacak ve hiç hava almıyacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın.


    sade krema tarifi

    2 bardak süt, 3 yumurta
    4 yemek kaşığı un
    5 yemek kaşığı toz şeker ½ paket şekerli vanilya
    2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabugu rendesi
    Yapılışı:
    1. Kalaylı bakır veya çelik bir tencereye süt hariç diğer gereçleri koyup karıştırın. Sıcak ya da ılık olarak sütü azar azar katıp karıştırarak pişirin.
    2. Ateşten indirdikten sonra kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın. Soğutup kullanın.


    yağlı krema-( BUTTERCREAM )

    22 cm'lik bir pasta için ;
    Register
    Register

    125 gr tuzsuz tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)

    250 gr pudra şekeri

    2 çay kaşığı kaynamış su

    kakaolu yapmak istenirse + 30 gr toz kakao ilave edilir.

    Öncelikle yağımızı kremsi bir hal alanakadar mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra pudra şekerini ilave edip yağın ve şekerin birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz. En son suyumuzu ekleyip kıvamını verene kadar çırpmaya devam ediyoruz.

    Bu krema 3 ay boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Kullanacağınız zaman, bir gün önceden derin dondurucudan normal buzdolabına kaldırmanız yeterli olacaktır.


    ROYAL ICING kreması
    Register
    Daha çok pastaların üzerilerine yazı yazmak ve şekiller çizmek için kullanılan bu sert krema , bazı özel durumlarda pastaların üzerilerinide süslemektedir. Mesela bazı özel düğün pastalarının üzerileri daha dayanıklı olması için royal icing ile kaplanır. Bol şekerli bir tadı vardır ama görüntünün uzun süre bozulmadan aynı kalması özel bir durumda sizin için önemli ise bu kremayı önerebilirebilir

    3 adet yumurta akı
    1 paket pudra şekeri ( 250 gr)
    1/4 limon suyu
    kürdanın ucuyla toz gıda boyası ( renklendirmek isterseniz)
    Register
    Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz. ( yavaştan hızlıya) Limonun suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Renklendirmek istersek bu aşamadan sonra çok az boya ilave edipçok az daha çırpıyouz.


    çikolatalı krema
    Register
    Yağlı kremayı kullanabileceğimiz gibi sıvı kremadanda bu tip bir krema elde edebiliriz.

    100 gr bitter çikolatayı benmaride eritip 1 su bardağı (200 ml) sıvı krema ile birlikte çırparsak güzel bir krema elde edebiliriz.


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    çikolatalı ve limonlu pasta kreması


    Register

    Çikolatalı ve limon kremalı pasta malzemeleri
    Çikolatalı pasta için


    150 gr bitter çikolata

    100 gr tereyağı

    100 gr toz şeker

    50 gr un

    2 yumurta

    Tuz

    Limon kreması için

    1.5 su bardağı süt

    2 yumurta sarısı

    1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

    4 yaprak jelatin

    150 gr toz şeker

    200 ml krema


    Çikolatalı ve limon kremalı pasta hazırlanışı
    Tereyağı ile çikolatayı bir tencerede eritin. Yumurtaları, toz şekeri, unu ve tuzu ilave edip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına aktarın. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

    Limon kreması için, ılık süte rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Yumurta sarılarıyla toz şekeri mikserle köpürünceye kadar çırpın. Ilık sütü yumurtalı karışıma ilave edip tekrar ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin.

    Kaynama noktasına gelince, soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kremayı ve limon suyunu karıştırın ve çikolatalı tabanın üstüne yayın. 1 gece buzdolabında bekletin. Servis yapın.
  3. Yazan: GhOsTs_
    No Avatar
    Ayy Süper YiYEsim geldi Register
  4. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    pasta kreması tarifi


    Register
    Malzemeler,
    3 su bardağı süt
    2 çay bardağı toz şeker
    1 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı kakao
    2 tatlı kaşığı mısır nişastası
    2 adet yumurta sarısı
    Hazırlanışı,
    Derin bir tencereye tüm malzemeleri alın.
    Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
    Pişen kremayı ocaktan indirin.
    Kabuk tutmasını önlemek için soğuyana kadar karıştırın.
  5. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    pastacı kreması


    Register
    Pastacı kreması malzemeleri

    4 su bardağı süt

    4 tepeleme yemek kaşığı un

    6 yemek kaşığı şeker

    2 yumurta

    2 paket vanilya

    2 tatlı kaşığı margarin

    Pastacı kreması hazırlanışı

    Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyaları bir tencerede karıştırın
    ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
    Ocaktan alıp içine margarin ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
    Bu kremayı dilerseniz kakao ile de hazırlayabilirsiniz.
    Pastacı kreması artık hazır, afiyet olsun.
  6. Yazan: AYIŞIĞI
    AYIŞIĞI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Register
    Pasta yapılırken en fazla kullanılan krema türlerinden birisi krem şantidir.

    Pasta için krem şanti kullanmayı tercih ederseniz hem pasta hızlı ve kolay süslenir,
    hem de kıvamı hakkın yanıltmadığı için her seferinde güzel sonuçlar alırsınız.

    Pastayı krem şanti ile süsleyebilmek için size vereceğimiz tariften yararlanabilirsiniz ;

    Kullanılacak Malzemeler ;

    1- 4 Su bardağı hazır krema
    2- 8 Çorba kaşığı pudra şekeri

    Hazırlanışı ;

    1- Hazır krema kullanılmadan önce kremayı buzdolabında soğutun.
    2- Krem şanti görünümüne gelmesi için soğutulan kremayla pudra şekerini aynı kapta koyu bir hal alıncaya kadar çırpın.
    3- İkiye ayrılan pandispanyanın her iki katına şekerli suyla ıslatın.
    4- Son aşamada krem şantiyle süsleme işini yapın.


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Beyaz Dağ Kreması - Pasta Kreması
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 29.03.2011, 15:24
  2. Pasta Kreması
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17.01.2010, 17:40
  3. Pasta Kreması Tarifleri
    Konuyu Açan: Şayeste, Forum: Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 08.06.2009, 09:35
  4. Pasta Kreması 2
    Konuyu Açan: NaZ, Forum: Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 10.02.2009, 12:17
  5. Pasta Kreması
    Konuyu Açan: ÖZLEM, Forum: Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler.
    Cevaplar: 15
    Son Mesaj : 19.03.2006, 01:19

copyright

Soru Cevap

izmit düğün salonları - grafimx