Karbonhidratların Sindirimi

  1. sindirim - karbonhidratların sindirimi nerede başlar - karbonhidratların sindirimi nerede biter




    Karbonhidratların Sindirimi

    Karbonhidratlardan Nişasta Glikojen Maltoz Sakkaroz Laktoz enzimler aracılığı ile mono sakkaritlere parçalanır Tükrük Amilazı Karbonhidratlar + Su -----------------> Monosakkaritler Karbonhidratların Sindiriminde görev alan enzimlerin genel adı Karbonhidratazdır. Ağızda:< Nişasta Tükrük Amilazı Glikojen + Su -----------------> Dekstrin + Maltoz (pityalin) Midede: Karbonhidrat Sindirimi ile ilgili enzim salgılanmaz.

    İnce Bağırsaklarda:

    Onikiparmak bağırsağına salgılanan pankreas öz suyundaki amilaz ile, nişasta, glikojen ve dekstrin disakkaritlere (maltoza) parçalanır. Nişasta Amilaz Glikojen + Su --------> Maltoz Dekstrin İnce bağısak bezlerinden salgılanan maltaz, laktaz, sakkaraz enzimleriyle disakkaritler monosakkaritlere parçalanır. Maltaz Maltoz + Su ---------> 2 Glikoz Laktaz Laktoz + Su ---------> Glikoz + Galaktoz Sakkaraz Sakkaroz + Su -----------> Glikoz + Fruktoz Karbonhidratların Sindirim ürünü glikoz, fruktoz ve galaktozdur

     

     

    JoLiE - 22.09.2007 - 20:07



Benzer Konular

  1. Karbonhidratların Metabolizması
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Biyoloji.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 29.06.2013, 17:34
  2. Karbonhidratların Sindirimi Nerede Başlar
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Biyoloji.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 23.10.2011, 00:07
  3. Karbonhidratların Kimyası
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Kimya.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.08.2011, 15:28
  4. Karbonhidratların Sindirimi
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Sağlık Genel.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 09.07.2011, 12:19
  5. Karbonhidratların Yapısı
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Biyoloji.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 27.06.2011, 00:02

copyright

Soru Cevap

grafimx