11.Sınıf Coğrafya Soruları

  1. coğrafya test soruları ve cevapları - nüfus artışı ile ilgili sorular ve cevapları

    SORU-1-Aşağıdaki şehirlerden hangisi iktisadi fonksiyonlarına göre şehirler
    sınıflandırması içinde yer almaz?
    A)Tarım B)Liman C)ulaşım D)Maden E)Askerî

    SORU-2-Aşağıdaki şehirlerden hangisinin küresel etkisi en azdır?
    A)Şam B)Tokyo C)Paris D)Londra E)New York

    SORU-3-Aşağıdaki şehirlerden hangisi liman fonksiyonu sayesinde küresel bir etkiye
    sahiptir?
    A)Marsilya B)Zürih C)Milano D)Moskova E)Mekke

    SORU-4-Aşağıdaki şehirlerden hangisi liman şehri değildir?
    A)Amsterdam B)Marsilya C)İstanbul D)İskenderiye E)Varşova

    SORU-5-Nüfus özellikleri dikkate alındığında aşağıdaki ülkelerin hangisinin
    nüfusunu artırıcı politika izlemesi daha uygundur?
    A)Almanya B)Çin C)Hindistan D)Türkiye E)Endonezya

    SORU-6-Aşağıdaki şehirlerden hangisi etkileri bakımından küresel bir güce sahiptir?
    A)Manila B)Mekke C)La Paz D)Lizbon E)Mogadişu

    SORU-7-Herhangi bir yerleşmenin merkez hâline gelmesi ve etki alanını
    genişletmesinde aşağıdakilerden hangisinin etkisi en azdır?

    A)Tarım B)Ulaşım C)Ticaret D)Nüfus E)Endüstri

    SORU-8-New York'un bir dünya şehri olmasında aşağıdaki fonksiyonel
    özelliklerinden hangisi daha etkilidir?

    A)Ulaşım B)Ticaret C)Tarım D)Maden E)Sanayi

    SORU-9-Nüfus artış hızının fazla olduğu ülkelerde genç nüfusa yapılan
    yatırımlar artmakta, buna bağlı olarak kalkınma hızı yavaşlamaktadır.
    Buna göre aşağıdaki ülkelerin hangisinde kalkınma süresinin en uzun olması beklenir?

    A)Bulgaristan B)Fransa C)Finlandiya D)Afganistan E)Kanada

    SORU-10-Bir ülkede nüfus artış hızının azalması sonucunda aşağıdakilerden
    hangisinin meydana gelmesi beklenemez?
    A)İşsizlik oranının azalması
    B)İç ve dış göçlerin artması
    C)Kalkınma hızının artması
    D)Genç nüfus oranının azalması
    E)Doğal kaynakların tüketiminin azalması

    SORU-11-Aşağıdakilerden hangisi nüfus artış hızını azaltan faktörlerden biri
    değildir?
    A)Kadınların çalışma hayatına daha fazla girmesi
    B)Aile planlaması
    C)Savaşların artması
    D)Bebek ölüm oranlarının artması
    E)Sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması

    SORU-12-Nüfus artış hızının düşürülmesi için aşağıdaki önlemlerden hangisi daha etkili ve kalıcıdır?
    A)Az çocuklu ailelere vergi muafiyeti
    B)Çok sayıda hastane ve okul yapılması
    C)Doğum kontrolünün yaygınlaştırılması
    D)Küçük yaşta evliliklerin teşvik edilmesi
    E)İç göçlerin teşvik edilmesi

    SORU-13-Aşağıdaki şehirlerden hangisinin etki alanı farklı bir nedene bağlıdır?

    A)Marsilya B)Amsterdam C)İstanbul D)Rotterdam E)Paris

    SORU-14-Nüfus artış hızının artması aşağıdaki ülkelerden hangisinde bir sorun
    oluşturmaz?

    A)Hindistan B)Fransa C)Pakistan D)Mısır E)Çin

    Cevaplar:

    1.E
    2.A
    3.A
    4.E
    5.A
    6.B
    7.A
    8.B
    9.B
    10.B
    11.E
    12.A
    13.E
    14.B

    alıntı

     

     

    BiR-DOST - 23.05.2012 - 23:04



Benzer Konular

  1. 9. Sınıf Coğrafya Test Soruları ve Cevapları
    Konuyu Açan: DeRDeST, Forum: Genel Coğrafya.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 07.10.2013, 21:36
  2. KPSS Coğrafya Soruları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Sınavlar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 23.05.2012, 22:53
  3. 10. Sınıf Coğrafya Konuları - 1
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: Lise.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 26.04.2012, 12:54
  4. 10. Sınıf Coğrafya Konuları
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: Lise.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 26.04.2012, 12:48
  5. Coğrafya Test Soruları - Aöf Coğrafya Bölümü
    Konuyu Açan: 888888, Forum: AÖF Açık Öğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.09.2011, 22:39

copyright

Soru Cevap