REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Milli Güvenlik Bilgisi Test

  1. Yazan: BiR-DOST
    BiR-DOST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    milli güvenlik bilgileri - milli güvenlik bilgisi test soruları ve cevapları

    1. Aşağıdakilerden hangisi, millî
    stratejinin unsurlarından biri
    değildir?
    A) Millî Güç
    B) Millî Sanat
    C) Millî Hedef
    D) Millî Menfaat

    2. Aşağıdakilerden hangisinin kuruluş
    amaçlarından biri de, devletin
    Millî Güvenlik Siyasetinin
    tayini, tespiti ve uygulanması
    ile ilgili konularda aldığı tavsiye
    niteliğindeki kararları Bakanlar
    Kuruluna bildirmektir?
    A) Genelkurmay Başkanlığı
    B) Millî Savunma Bakanlığı
    C) Millî Güvenlik Kurulu
    D) Emniyet Genel Müdürlüğü

    3. Denk bütçeyi sağlamak, aşağıdaki
    millî hedeflerimizden hangisiyle
    ilişkilendirilebilir?
    A) Sosyal ve kültürel hedefler
    B) Ekonomik hedefler
    C) Askerî hedefler
    D) Siyasi hedefler

    4. Aşağıdakilerden hangisi, Türk
    Silahlı Kuvvetlerinin görev ve
    sorumlulukları arasında yer almaz?
    A) Cumhurbaşkanını seçmek
    B) İç tehdide karşı önlem almak
    C) Ülkenin toprak bütünlüğünü
    korumak
    D) Demokratik parlamenter düzeni
    muhafaza etmek

    5. Askerlik, aşağıdakilerden hangisi
    için meslek değil, vatan görevidir?
    A) Binbaşı B) Üsteğmen
    C) Asteğmen D) Yarbay

    6. Türk Silahlı Kuvvetlerinin “kurmay
    subay” ihtiyacını karşılamak
    amacıyla kurulan askerî
    okul, aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Silahlı Kuvvetler Akademisi
    B) Millî Güvenlik Akademisi
    C) Harp Akademileri
    D) Askerî liseler

    7. 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan
    kuruluş, aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Polis Teşkilatı
    B) Pasif Korunma Teşkilatı
    C) Sahil Güvenlik Komutanlığı
    D) Sivil Savunma Genel
    Müdürlüğü

    8. Kısaca “savaşa hazırlık amacı
    ile alınabilecek tedbirlerin
    tümü” şeklinde tanımlayabileceğimiz
    kavram, aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A) Sivil Savunma
    B) Savaş hâli
    C) Barış hâli
    D) Seferberlik

    9. Ankara’da, Emniyet Genel
    Müdürlüğüne bağlı olarak kurulan
    ve kısa adı TADOC olan
    uluslararası eğitim merkezi,
    aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Türkiye Uluslararası
    Uyuşturucu ve Organize
    Suçlarla Mücadele Akademisi
    B) Suç Araştırma ve
    Soruşturması Eğitimi Şube
    Müdürlüğü
    C) Güvenlik Bilimleri Enstitüsü
    D) Güvenlik Bilimleri Fakültesi

    10. Aşağıdakilerden hangisi bir doğal
    afet sayılmaz?
    A) Lav püskürmesi
    B) Tüp patlaması
    C) Heyelan
    D) Çığ

    11. 1982 Anayasası’nın, aşağıdaki
    maddelerinden hangilerinin değiştirilemeyeceği,
    ilgili Anayasa
    tarafından güvence altına alınmıştır?
    A) Birinci maddesi
    B) İlk üç maddesi
    C) Üçüncü ve dördüncü bölümlerdeki
    tüm maddeler
    D) Cumhuriyetin temel organları
    ile ilgili maddeler

    12. I- Sınıf mücadelesini reddetmek
    II- Millî egemenliğe dayanmak
    III- Eşitliği savunmak
    Verilenlerden hangileri Atatürk’ün
    halkçılık anlayışı ile
    bağdaşır?
    A) Yalnız II B) I - III
    C) II - III D) I - II - III

    13. Ülkenin, sanayi kuruluşlarıyla
    donatılması Atatürk Döneminin
    temel hedeflerinden biri olmasına
    rağmen, halkın elinde bu
    amacı gerçekleştirebilecek sermaye
    birikimi yoktu.
    Bu durum, aşağıdaki Atatürk ilkelerinden
    hangisinin uygulanmasını
    zorunlu kılmıştır?
    A) Halkçılık B) Milliyetçilik
    C) Devletçilik D) Laiklik

    14. İnsanın kendisine, kendi varlığına,
    kişilik ve duygularına
    duyduğu saygıya ne ad verilir?
    A) Şan B) Millete bağlılık
    C) Sorumluluk D) Öz saygı

    15. Aşağıdakilerden hangisi, yıkıcı
    faaliyetlerin yüklendikleri misyonu
    yerine getirebilmek için
    ihtiyaç duydukları geliri elde etmek
    amacıyla başvurdukları finans
    yollarından biri değildir?
    A) Vergi toplamak
    B) Aidat toplamak
    C) İnsan kaçakçılığı
    D) Yasal olmayan gazete - dergi
    satmak

    16. İstiklal Marşı kaç dizeden oluşur?
    A) 40 B) 41 C) 42 D) 44

    17. Aşağıdaki komşularımızdan
    hangisi, Türkiye’yi kendisine
    karşı “Devrim İhraç Etme
    Politikası” güttüğünü düşünmektedir?
    A) Gürcistan B) Bulgaristan
    C) İran D) Suriye

    18. • Romanya
    • Ukrayna
    • Rusya
    Verilen ülkelerin hepsi için aşağıdakilerden
    hangisi söylenebilir?
    A) II. Dünya Savaşı’ndan sonra
    kurulmuşlardır.
    B) Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerdir.
    C) Türkiye’nin doğu komşularıdır.
    D) Avrupa kıtası ülkeleridir.

    19. Avrupa Birliği, 7 Şubat 1992 tarihinde
    imzalanan ve 1 Kasım
    1993’te yürürlüğe giren aşağıdaki
    antlaşmalardan hangisiyle
    kurulmuştur?
    A) Nöyyi Antlaşması
    B) Helsinki Deklarasyonu
    C) Schengen Antlaşması
    D) Maastricht Antlaşması

    20. NATO’nun aşağıdaki organlarından
    hangisi, NATO ile diğer
    üye ülke vatandaşları arasında
    köprü görevini üstlenmiştir?
    A) NATO Asamblesi
    B) NATO Konseyi
    C) Askerî Komite
    D) Savunma Planlama Komitesi


    Cevaplar:


    1. B
    2. C
    3. B
    4. A
    5. C
    6. C
    7. A
    8. D
    9. A
    10. B
    11. B
    12. D
    13. C
    14. D
    15. A
    16. B
    17. C
    18. B
    19. D
    20. A


    alıntı


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Milli Güvenlik Bilgisi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Siyaset bilimi.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.03.2012, 15:30
  2. Ses Bilgisi Test Soruları 5
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.12.2010, 01:24
  3. Ses Bilgisi Test Soruları 3
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.12.2010, 01:17
  4. Ses Bilgisi Test Soruları 1
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.12.2010, 01:08
  5. Milli Güvenlik ve Milli Güç Unsurları
    Konuyu Açan: MaRaBoGLu61, Forum: Güncel Sorunlar Ve Hayat.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 08.04.2010, 17:08

copyright

Soru Cevap

grafimx