REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Arpacık Soğanlı Tas Kebabı

  1. Yazan: MiSS-FENER
    No Avatar

    REKLAM


    Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Yapılışı - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Malzemeleri



    MALZEMELER
    500 gr. dana kuşbaşı
    30 adet arpacık soğan
    1 adet kesme şeker
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 yemek kaşığı margarin
    4 adet havuç
    1 adet kırmızı biber
    1 çay kaşığı biber salçası
    Tuz
    Karabiber

    Etleri yıkayıp tencerede margarinle birlikte bir tencereye koyun.
    Et, suyunu bırakıp sonra da çekene kadar kavurun.
    Etler kavrulmaya başlayınca; soğan, havuç, sirke ve kesme şekeri ilave edip, 4—5 dakika daha kavurun.
    Salça, tuz, karabiber ve halka doğranmış kırmızı biberi ekleyin.
    Karışıma sıcak su ilave edip, kısık ateşte 90 dakika pişirin.
    Sirke, tas kebabının daha lezzetli olmasını sağladığı gibi, soğanların dağılmasını da engeller.

    Not: Kuşbaşı etleri, bir gece yoğurt ve zeytinyağı karışımında bekletirseniz, etler daha yumuşak olur.


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: Kebaplar Köfteler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.10.2013, 20:18
  2. Arpacık Soğanlı Yahni 1
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.08.2011, 19:27
  3. Arpacık Soğanlı Yahni
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.08.2011, 19:26
  4. Arpacık Soğanlı Yahni
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 04.01.2010, 21:24
  5. Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı
    Konuyu Açan: Crayz98, Forum: Kebaplar Köfteler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 15.12.2009, 16:44

copyright

Soru Cevap

grafimx