REKLAM




+ Konuyu Cevapla

6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Yaşamımızdaki Elektrik Konu Testi 2

  1. Yazan: MiSS-FENER
    No Avatar

    REKLAM


    Vücudumuzda Sistemler - Vücudumuzda Sistemler Konusu - Yaşamımızdaki Elektrik Konu Testi 2 - 6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Konuları - 6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Testleri - Yaşamımızdaki Elektrik Konu Testi



    1) Register

    Yukarıda üzerlerinde bilgileri olan vagonlar vardır.
    Buna göre, bu vagonlar kullanılarak oluşturulacak "Doğru ifadeler Treni" aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    Register

    Cevap: C


    2) I. Yalıtkan maddeler elektrik enerjisi geçişine izin vermeyen maddelerdir.
    II. Altın iyi bir yalıtkan maddedir.
    Yukarıda verilen bilgiler ile ilgili olarak aşağıdaki yorumlardan hangisi yapılır?

    A- Yalnız I doğru B- ikisi de yanlış C- Yalnız II doğru D- ikisi de doğru

    Cevap: A


    3) Register

    Yukarıda verilen kavram haritası nda I, II ve III ile gösterilen yerlere aşağıdaki ifadelerden hangileri gelmelidir?

    Register

    Cevap: B


    4) Register

    Öğretmen Nur'a verdiği bilgi - değerlendirme tablosu yukarıdaki gibidir.
    Buna göre, Nur'un değerlendirmesi aşağıdakilerden hangisi olursa Nur hata yapmamış olur?

    Register

    Cevap: D


    5) Register

    Yukarıda verilen öğrencilerden hangilerinin yaptığı yorumlar doğ- rudur?

    A- Ece ve Efe B- Yalnız Efe C- Nil ve Ece D- Nil ve Ata

    Cevap: D


    6) Register

    Yukarıdaki tablodaki bilgilere Aslı' nın yapmış olduğu işaretlendirmeler görülmektedir.
    Bilgi doğru ise D, yanlış ise Y kutucuğuna? işareti koyan Aslı hangi bilgileri hatalı işaretlemiştir?

    A- Yalnız I B- Yalnız II C- I ve II D- I ve III

    Cevap: C


    7) I. Elektrik devrelerini daha kolay çizmek için devre elamanları sembollerle gösterilir.
    II. Her devre elamanının direnci aynı dır.
    Yukarıda verilen bilgiler ile ilgili aşağıdaki yorumlardan hangisi yapılır?

    A- Yalnız I doğru B- Yalnız II doğru C- ikisi de doğru D- ikisi de yanlış

    Cevap: B


    8) Register

    Yukarıda bir bilgi şeması verilmiş olup tabelalardaki bilgi doğru ise D, yanlış ise Y oku yönünde ilerleyerek bir yola ulaşılıyor.
    Buna göre, tabelaları takip eden yolcu hangi numaralı yola ulaşır?

    A- I B- II C- III D- IV

    Cevap: A


    9) I. Cam yalıtkan bir maddedir.
    II. Plastik iyi bir iletkendir.
    III. Yalıtkanlar elektrik iletimine büyük direnç gösterirler.
    Yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

    A- I ve II B- I ve III C- II ve III D- I, II ve III

    Cevap: B


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. 6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Yaşamımızdaki Elektrik Konu Testi 4
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 08.04.2012, 18:21
  2. 6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Yaşamımızdaki Elektrik Konu Testi 3
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 08.04.2012, 18:15
  3. 6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Yaşamımızdaki Elektrik Konu Testi 1
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 08.04.2012, 17:40
  4. 5.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi - 10
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.04.2011, 23:09
  5. 5.Sınıf Fen ve Teknoloji Testi - 3
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.04.2011, 01:11

copyright

Soru Cevap

grafimx