REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Problemler

  1. Yazan: ZELAL
    ZELAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Sorular - 3.Sınıf Uzunluk Ölçüleri Testi - - İlköğretim 3. Sınıf Problemleri





    1. Uzunlukları ölçmek için aşağıdaki birimlerden hangisi kullanılır?
    A. litre B. kilogram C. metre




    2. Metre kısaca hangi simgeyle gösterilir?
    A. kg B. m C. L




    3. Aşağıda verilen uzunluklardan hangisi daha büyüktür?
    A. 1 cm B. 1 m C. 50 cm




    4. Bir terzinin 4 m kumaşı vardı. 1 m 85 cmsi ile elbise dikti. Terzinin ne kadar kumaşı kalmıştır?
    A. 2 m 15 cm
    B. 3 m 45 cm
    C. 1 m 15 cm



    5. Berke'nin babasının boyu 1 m 70 cm, annesinin boyu ise 1 m 57 cm'dir. Annesinin boyu babasının boyundan ne kadar eksiktir?
    A. 23 cm B. 33 cm C. 13 cm




    6. Sınıfımızın duvarının uzunluğu 6 m dir. 2 m 80 cm sini boyadığımıza göre boyanmayan ne kadar duvar kalmıştır?
    A. 2 m 40 cm B. 3 m 20 cm C. 4 m




    7. Annem aldığı 3 m 50 cm lik kumaştan 3 tane yarım metrelik parça keserek sehpa örtüsü dikti. Kumaştan ne kadar kumaş artmıştır?
    A. 1 m B. 2 m C. 3 m



    8. Ezgi nin atlamak için 2 m 60 cm ipi vardı. Rahat atlamaları için annesi de 2 m 40 cm daha ip verdi. Ezgi iki ipi uc uca eklediğinde ne kadar ipi olur?
    A. 6 m B. 5 m C. 4 m


    9. Halımızın boyu 3 m, eni ise 2 m 45 cm dir. Boyu eninden ne kadar fazladır?
    A. 55 cm B. 65 cm C. 75 cm


    10. Yürümeyi yeni öğrenen bir bebek her gün bir önceki gün yürüdüğünden 3 m fazla yol yürümektedir. Bebek birinci gün 9 m yol yürüdüğüne göre 5 günde kaç metre yol yürümüş olur?
    A. 7500 cm
    B. 4500 cm
    C. 1500 cm


    11. 7 metrelik kumaşın 4 yarım metrelik kısmı kullanılmıştır. Geriye kaç cm lik kısmı kalmıştır?
    A. 400 cm B. 500 cm D. 600 cm


    12. Beyza 2 m lik kumaşın 3 çeyrek metrelik kısmıyla bir gömlek dikmiştir. Bu kumaştan ne kadar artmıştır?
    A. 1 m 75 cm B. 75 cm C. 1 m 25 cm



    13. Ezgi nin bir karışı 12 cm gelmektedir. Ezgi bilgisayar masasının boyunu ölçtüğünde 10 karış geldiğini gördü. Masanın boyu aşağıdaki seçeneklerden hangisi olamaz?
    A. 1 m 20 cm
    B. 120 cm
    C. 12 m


    14. Bir tuğlanın eni 20 cm dir. Bir duvar ustası 10 tane tuğlayı üst üste koyarak duvar ördüğüne göre, duvarın yüksekliği kaç m olur?
    A. 1 m B. 2 m C. 3 m



    Cevaplar
    1-C
    2-B
    3-B
    4-A
    5-C
    6-B
    7-B
    8-B
    9-A
    10-A
    11-B
    12-C
    13-C
    14-B


    alıntııdr


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: uqh
    No Avatar
    süper işime yaradı


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Uzunluk Ölçüleri - Uzunluk Birimleri
    Konuyu Açan: Leyl-i Lal, Forum: Matematik.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj : 30.09.2012, 19:43
  2. Uzunluk Ölçüsü İle İlgili Problemler
    Konuyu Açan: Kayıtsız Üye, Forum: Soru - Cevap.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 06.04.2012, 12:10
  3. 3.Sınıf Uzunluk Ölçüleri Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 21.12.2010, 15:37
  4. Osmanlı Uzunluk ve Uzaklık (Mesafe) Ölçü Birimleri - Eski Uzunluk Ölçüleri
    Konuyu Açan: CA-CHALLENGE, Forum: Bunları Biliyormuydunuz.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.06.2009, 17:21
  5. Uzunluk Ölçüleri ve Sembolleri
    Konuyu Açan: CA-CHALLENGE, Forum: Bunları Biliyormuydunuz.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.06.2009, 17:19

copyright

Soru Cevap

izmit düğün salonları - grafimx