REKLAM




+ Konuyu Cevapla

2. Sınıf Hayat Bilgisi Testi

  1. Yazan: ZELAL
    ZELAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    2. Sınıf Hayat Bilgisi Genel Değerlendirme - Hayat Bilgisi 2. Sınıf Soruları - Hayat Bilgisi Testi 2. Sınıf



    1-Eda aşağıdakilerin hangisini yaparsa kişisel bakımıyla ilgili davranış sergilemiş olur?
    A) Odasını toplarsa B) Dişlerini fırçalarsa C) Ödevini yaparsa

    2-Aşağıdakilerden hangisi okulda uyulması gereken kurallardan biridir?
    A) Okula zamanında gelmek B) Koridorlarda koşmak C) Öğretmeni dinlememek

    3- Sezer;sarı saçlı, mavi gözlü ve biraz zayıf bir çocuktur.Bu ifade Sezer'in hangi özelliğini göstermektedir?
    A) Davranış özilliğini B) Kültürel özelliğini C) Fiziksel özelliğini

    4-Bayrağımız ve İstiklal Marşımız,........... ve..........sembolü-
    dür. Tümcesini aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisi tamamlar?
    A) Okulumuzun-sınıfımızın B) Köyümüzün-şehrimizin C) Bağımsızlığımız-özgürlüğümüzün

    5- Sefa, çevresindeki taşıtları gözlemliyor ve bu taşıtları sınıflandırarak defterine yazıyor.Aşağıdakilerden hangisi bu sınıflandırmada yer alamaz.
    A) Yaya yolu taşıtları B) Karayolu taşıtları C) Denizyolu taşıtları

    6-Aşağıdakilerden hangisi kalbimizin görevidir?
    A) Şekeri depolar B) Vücudumuza kanı pompalar C) İşitmemizi sağlar

    7- Sağlığına dikkat etmesi gereken Özgür, aşağıdakilerden hangisini yaparsa yanlış davranmış olur?
    A) Terli iken su içerse B) Düzenli beslenirse C) Temizliğine dikkat ederse

    8- 29 Ekimde kutlanan milli bayramımız hangisidir ?
    A) Zafer Bayramı B) Gençlik ve Spor Bayramı C) Cumhuriyet Bayramı

    9- Atatürk'ün 19 Mayıs 1919da Bandırma Vapuru ile Samsun'a gidiş sebebi neydi?
    A) Samsun'u görmek B) Düşmanları yurdumuzdan çıkarmak C) Gezmek

    10-'Ben büyüyünce öğrenci yetiştirmek istiyorum.'Diyen Mervenur hangi mesleği seçmelidir?
    A) Doktorluk B) Mühendislik C)Öğretmenlik

    11-Aşağıdakilerden hangisi dini bayramlarımızdan birisi değildir?
    A) Kurban Bayramı B) Ramazan Bayramı C) 23 Nisan Çocuk Bayramı

    12-Alperen, Kültür Edebiyat ve Yayın Kulübünde görev almıştır. Aşağıdakilerden hangisi Alperen'in görevlerinden biri olamaz.
    A) Sınıf kitaplığını oluşturmak B) Arkadaşlarına kitap satmak C) Kitapları düzeltmek

    13-Sınıf başkanını kim seçer?
    A) Sınıf öğretmeni B) Okul müdürü C) Sınıftaki Öğrenciler

    14- Kendisine Çalışma planı hazırlayan Rumeysa neyi hedeflemiş olur?
    A) Planlı ve düzenli çalışmayı B) Derslere hazırlıksız gitmeyi C) Ödevlerini yapmamayı
    15- İlknur annesine !Kapının zili çalıyor.'dediğine göre İlknur'un hangi duyu organı işlevini yerine getirmiştir?
    A) Göz B) Kulak C) Burun

    16- Sakarya İlimiz'in hangi coğrafi bölgede yer aldığını öğrenmek isteyen Yusuf, hangi kaynağa bakmak zorundadır?
    A) Haritaya B) Televizyona C) Dergilere

    17-Okula gitmek için çantasını hazırlayan Yasin, aşağıdakilerden hangisini göz önünde bulundurmalıdır?
    A) Babasının uyarılarını B) Okul Kurallarını C) Ders programını

    18- Aşağıda canlılarla yuvaları eşleştirilmiştir.Eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
    A- Kümes-inek B) Köpek-kulübe C) Arı -kovan

    19- Ailede işbölümü, görev paylaşımı ne demektir?
    A)İşleri babanın tek başına yapması B) İşlerin ortaklaşa yapılması C)İşleri annenin üstlenmesi

    20-Her türlü davranışı anlayışla karşılama,insanlara sevgi ile yaklaşma ve kırıcı olma-
    ma durumuna ne denir?
    A) hoşgörü B)sevgi C) saygı

    21-Oyunlarımızı nerelerde oynarsak sağlığımızı tehlikeye atmamış oluruz?
    A) sokaklarda B) caddelerde C) parklarda

    22- Aşağıdaki gök cisimlerinden hangisi gezegen değildir?
    A) Dünya B)Güneş C) Mars

    23-Ömer, bayramda sınıfı süslemek için 4 balon getirdi.Getirdiği bu balonları şişirip astı.Ömer hangi haldeki madde ile balonları şişirmiştir?
    A) gaz B) katı C) sıvı

    24-Dünya'nın kendi etrafında bir kez dönmesi sonucunda aşağıdakilerden hangisi oluşur?
    A) Bir yıl oluşur B) Bir gün oluşur C) Bir ay oluşur

    25-'Dünya, Güneş'in etrafında dönüşünü bir yılda tamamlar.Bir yılda........mevsim,
    ..........ay, ..............hafta vardır.... Cümlesindeki boşlukları hangi seçenek tamamlar?
    A) 4, 12, 52 B) 4, 52, 365 C) 3, 9, 12


    Hazırlayan :İsmet Kaya


    cevaplar
    1 -B
    2-B
    3-C
    4-C
    5-A
    6-B
    7-A
    8-C
    9-B
    10-C
    11-C
    12-B
    13-C
    14-A
    15-B
    16-A
    17-C
    18-A
    19-B
    20-A
    21-C
    22-B
    23-A
    24-A
    25-A


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. 2. Sınıf Hayat Bilgisi Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 12.04.2011, 20:58
  2. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 6
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.01.2011, 22:28
  3. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 3
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 16.01.2011, 22:27
  4. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 5
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.01.2011, 22:22
  5. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 2
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 13.01.2011, 03:12

copyright

Soru Cevap

izmit düğün salonları - grafimx