REKLAM




+ Konuyu Cevapla

4.Sınıf Yaş Problemleri

  1. Yazan: BiR-DOST
    BiR-DOST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    yaş problemleri test soruları - yaş problemleri ile ilgili sorular ve cevapları - çeyrek hesaplama

    1. Bir kasa ekmek 16 YTL’dir. Yarım kasa ekmek kaç liradır?

    A) 8 B) 9 C) 10



    2. Bir kasa domates 18 YTL’dir. Yarım kasa domates kaç YTL’dir?

    A) 7 B) 8 C) 9




    3. Bir çuval elma 12 YTL’dir. Çeyrek çuval elma kaç YTL’dir?

    A) 3 B) 4 C) 6



    4. Çeyrek düzine kalem kaç tane kalem eder?

    A) 4 B) 3 C) 6




    5. 20 bilyenin çeyreği kaç bilye eder?

    A) 4 B) 5 C) 10





    6. 20 ekmeğin yarısı ile çeyreğinin toplamı kaç ekmek eder?

    A) 5 B) 10 C) 15


    7. Sınıfımızdaki öğrencilerin sayısı 20’dir. Sınıf mevcudunun çeyreği kız olduğuna göre, sınıfımızda kaç kız öğrenci vardır?

    A) 10 B) 5 C) 15


    8. Fatma 20 yaşındadır. Kardeşinin yaşı ise Fatma ‘nın yaşının çeyreği kadardır. Fatma’nın kardeşi kaç yaşındadır?

    A) 5 B) 4 C) 10


    9. Mert’in 20 fındığı vardır. Kardeşinin fındığı ise Mert’inkinin çeyreği kadardır. İkisinin fındıkları toplamı kaçtır?

    A) 24 B) 25 C) 5



    10. Zennur 12 yaşındadır. Kardeşinin yaşı ise Zennur‘un yaşının çeyreği kadardır. İkisinin yaşları toplamı kaçtır?

    A) 3 B) 18 C) 15


    Cevaplar:

    1-A
    2-C
    3-A
    4-B
    5-B
    6-C
    7-B
    8-A
    9-B
    10-C


    alıntı


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. 4.sınıf kg problemleri
    Konuyu Açan: kamiller emre, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 22.01.2013, 20:23
  2. 3.Sınıf Kesir Problemleri
    Konuyu Açan: Ay Kız, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.02.2012, 09:57
  3. Yaş Problemleri Ve Çözümleri 6. Sınıf
    Konuyu Açan: ozan-9, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.11.2011, 17:00
  4. 3. Sınıf Matemetik Problemleri
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 11.11.2010, 14:22
  5. 3.Sınıf Yaş Problemleri Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 31.12.2009, 14:08

copyright

Soru Cevap

grafimx