REKLAM




+ Konuyu Cevapla

2. Sınıf Hayat Bilgisi Testi 2

  1. Yazan: ZELAL
    ZELAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    İkinci Sınıf Hayat Bilgisi Testleri - İkinci Sınıf Hayat Bilgisi Hakkında


    HAYAT BİLGİSİ
    1Aşağıdakilerden hangsi,okulda uyulması gereken kurallardandır?

    A)Okula zamanında gitmek
    B)Oyun bahçesinde oynamak
    C)Sokakları temiz tutmak
    D)Sohbet etmek

    2Aşağıdakilerden hangisi hak ve hürriyetlerimizdendir?

    A)İhtiyaçlarımızı karşılamak
    B)Basın hürriyeti
    C)Hayvanları korumak
    D)İyi davranmak
    3Aşağıdakilerden hangisi demokratik yaşama örneği değildir?

    A)Seçimlere katılmak
    B)Sınıf başkanını öğretmenin seçmesi
    C)Ailede iş bölümü yapmak
    D)İnsanlara saygılı olmak

    4)Seçimlerde seçme hakkını kullanan kişiye ne denir?

    A)Seçim
    B)Oy
    C)Seçmen
    D)Açık sayım

    5Aşagıdakilerden hangisi cumhuriyetin getirdiği yeniliklerden değildir?

    A)Soyadı kanunu
    B)Kılık kıyafette değişiklik
    C)Uzunluk ölçülerinde değişiklik
    D)Savaş yapmak

    6Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A)Yaya kaldırımlarının sağından yürümek
    B)Kaldırımlarda oynamak
    C)Yeşil ışık yanınca karşıya geçmek
    D)Kırmızı ışıkta durmak

    7Aşağıdakilerden hangisi,kişisel iletişim aracı değildir?

    A)Mektup
    B)Telefon
    C)Telgraf
    D)Televizyon

    8)Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?

    A)Güneş
    B)Ateş
    C)Ayna
    D)Fener

    9Türkiye Büyük Millet Meclisi nerede açılmıştır?

    A)İstanbul'da
    B)Ankara'da
    C)Erzurum'da
    D)Bolu'da

    10Aşağıdakilerden hangisi yerin aniden şiddetlenmesi sonucu oluşur?

    A)Yağmur
    B)Sel
    C)Şimşek
    D)Deprem

    Cevaplar
    1-A ,2-B , 3-B,4-C , 5- D, 6-B , 7-D,8-C , 9-B , 10- D


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. 2. Sınıf Hayat Bilgisi Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 12.04.2011, 20:58
  2. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 6
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.01.2011, 22:28
  3. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 3
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 16.01.2011, 22:27
  4. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 5
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.01.2011, 22:22
  5. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 2
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 13.01.2011, 03:12

copyright

Soru Cevap

izmit düğün salonları - grafimx