4. Sınıf Fen Bilgisi Test Soru Ve Cevapları

  1. Vücudumuzun Bilmecesi Test Soru Ve Cevapları - Dördüncü Sınıf Fen Bilgisi Test Soru Ve Cevapları


    Soru 1. Aşağıdakilerden hangisi iskeletimizin temel kısımlarından biri değildir?

    A) Kafatası B) Omurga,

    C) Göğüs kafesi D) Ayaklar

    Soru 2. Aşağıda verilenlerden hangisi vücudumuzdaki kemik çeşitlerinden biri değildir?

    A) Uzun B) Yuvarlak

    C) Kısa D) Yassı

    Soru 3. Yetişkin bir insanın iskeletinde kaç tane kemik bulunur?

    A) 206 B) 216

    C) 300 D) 300'den fazla

    Soru 4. Vücudumuzun en çok sorun çıkaran yeri neresidir?

    A) Kas B) Kemik

    C) Kalp D) Eklem

    Soru 5. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

    Kaslar vücudumuzu hareket ettirir.
    Yüz kasları yüzümüze ifade verilmesini sağlar.
    Kaslar bağımsız olarak çalışır.
    Kaslar iskeletimize bağlıdır.

    Soru 6. Vücudumuzdaki en güçlü kas aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Çene kası B) Kol kasları

    C) Bacak kasları D) Kalp kası

    Soru 7. Vücudumuzda oluşabilecek şekil bozukluklarını önlemek için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?

    Yerden bir şey alırken dizlerimizi kırmalıyız.
    Okul çantamızı elimizde taşımalıyız.
    Ayakta iken dik durmalıyız.
    Yanlış yatış pozisyonlarından kaçmalıyız.

    Soru 8. Aşağıdakilerden hangisinde soluk alırken havanın izlediği yol doğru olarak verilmiştir?

    Burun-Yutak-Gırtlak-Soluk borusu-Akciğer
    Burun- Gırtlak-Yutak-Soluk borusu-Akciğer
    Burun- Soluk borusu-Yutak-Gırtlak-Akciğer
    Burun-Yutak-Gırtlak-Akciğer Soluk borusu

    Soru 9. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

    Soluk alırken vücudumuza oksijen alırız.
    Soluk verirken dışarıya karbondioksit veririz.
    Soluğumuzu ağzımızla almalıyız.
    Oksijen ve karbondioksit havada bulunur.

    Soru 10. Kalbimiz her kasıldığında, pompalanan kan damarlara bir vuruş etkisi yapar. Bu vuruş etkisine ne denir?

    A) Kan B) Nabız

    C) Egzersiz D) Kas

    Soru 11. Egzersiz yaptığımızda veya koştuğumuzda aşağıda verilenlerdeki hız nasıl değişir?

    Soluk alıp verme Kalp atışı Nabız
    Artar azalır azalır
    Azalır değişmez azalır
    Azalır değişmez artar
    Artar artar artar

    Soru 12. Aşağıdaki olaylardan hangisinde soluk alıp verme ve nabız hızımız artmaz?

    Uyurken C) Yürürken

    Koşarken D) Heyecanlanırken

    Soru 13. Aşağıdakilerden hangisi yassı kemiklere örnektir?

    A) Kafatası B) El

    C) Kol D) Ayak

    Soru 14. Aşağıdakilerden hangisi uzun kemiklere örnektir?

    A) Kafatası B) El

    C) Kol D) Ayak

    Soru 15. Soluk alıp vermede görevli olan yapı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Karaciğer B) Akciğer

    C) Yemek borusu D) Yutak

    Soru 16. Kalbimizin sesini dinlememizi sağlayan aletin adı nedir?

    A) Teleskop B) Mikroskop

    C) Sinemaskop D) Stetoskop

    Soru 17. Soluk alma esnasında vücudumuza giren gaz aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Nitrojen B) Karbondioksit

    C) Oksijen C) Kükürt

    Soru 18. Kasılıp gevşeyerek vücudun hareketini sağlayan yapı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kan B) Kas

    C) Eklem D) Kalp

    Soru 19. Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzun dik durmasını sağlar?

    A) İskelet B) Kas

    C) Eklem D) Damar

    Soru 20. Kanın vücutta dolaşımını sağlayan iletim borularına ne ad verilir?

    A) Damar B) Eklem

    C) Akciğer D) Kalp

    CEVAP ANAHTARI

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
    D B A D C A B A C B A A A C B D C B A

     

     

    SU-PERISI - 21.11.2010 - 17:47



Benzer Konular

  1. 5.sınıf derslerin test soru ve cevapları
    Konuyu Açan: fatma irem erdem, Forum: Soru - Cevap.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 12.12.2012, 18:42
  2. Psikoloji Dersi Test Soru ve Cevapları
    Konuyu Açan: Ay Kız, Forum: Lise.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 26.05.2012, 17:51
  3. 8.Sınıf Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Soru ve Cevapları 2
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.10.2011, 22:26
  4. 8.Sınıf Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Soru ve Cevapları 1
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 12.10.2011, 22:25
  5. 6. Sınıf Fen Bilgisi Soruları ve Cevapları
    Konuyu Açan: Nehir, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 30.03.2010, 09:16

copyright

Soru Cevap

grafimx