REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Dİn Kültürü 4. Sınıf Testi

  1. Yazan: ZELAL
    ZELAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    Din kültürü testi - Din Kültürü İlköğretim 4.sınıf testi


    1-
    Derya: Dinini bilen insan diğer insanlara yararlı olmaya çalışır.
    Deniz: Din bütün insanlara gönderilmiştir.
    Derman: Dinin insanın davranışlarına hiçbir etkisi yoktur.
    Dilek: Allah’ın gönderdiği üç büyük din vardır.

    Yukarıda bazı öğrencilerin din ile ilgili görüşlerine yer verilmiştir. Hangi öğrencinin görüşü doğru olarak kabul edilemez?

    a) Derya
    b) Derman
    c) Dilek
    d) Deniz

    2.
    Armağan: Peygamberimiz güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir.
    Ayhan: Dindar olmak için güzel ahlaklı olmaya gerek yoktur.
    Aydan: Dinimizin emir ve yasakları güzel ahlaklı olmamız içindir
    Adnan: Dinimiz insanların güzel ahlak sahibi olmalarını ister.

    Yukarıda bazı öğrencilerin din ile ilgili görüşlerine yer verilmiştir. Hangi öğrencinin görüşü doğru olarak kabul edilemez?

    a) Adnan
    b) Ayhan
    c) Armağan
    d) Aydan

    3-
    Berfin: Birinden bir şey isterken “lütfen” derim.
    Berrin: Baba yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
    Bülent: Anne ve babama karşı saygılı olurum.
    Bekir: Sadece kendi arkadaşlarımıza güzel söz söylerim.

    Yukarıda bazı öğrenciler davranışlarını belirtmiştir. Hangi öğrencinin davranışı doğru olarak kabul edilemez?

    a) Berfin
    b) Berrin
    c) Bekir
    d) Bülent

    4- Aşağıdakilerden hangisi güzel bir davranıştır?

    a) Yiyeceğimizi arkadaşımızla paylaşmak.
    b) Arkadaşımızın verdiği selamı almamak
    c) Karşımızda konuşan kişinin sözünü kesmek
    d) Yerlere çöp atmak.

    5- ''Sübhaneke Allahümme ve bi hamdik ve …………………… ve teala ceddük (ve celle senaük) ve la ilahe gayruk.''
    Yukarıda Sübhaneke duası verilmiştir.Duada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

    a) bi hamdik.
    b) teala ceddük
    c) Allahümme
    d) tebarekesmük

    6-
    1. (ve celle senaük) 2. ve tebarekesmük 3. ve la ilahe gayruk. 4. Allahümme 5. ve teala ceddük 6. ve bi hamdik 7. Sübhaneke
    Yukarıda Sübhaneke duası karışık bir şekilde verilmiştir. Doğru sıralaması nasıl olmalıdır?

    a) 4-5-7-1-2-3-6
    b) 7-4-6-1-3-2-5
    c) 7-4-6-2-5-1-3
    d) 7-5-6-2-4-1-3

    7- Yemeğe başlarken ne deriz?

    a) Maşallah
    b) Amanın çok güzel olmuş!
    c) Bismillahirrahmanirrahim
    d) Ben başlıyorum millet!

    8- Bir şeyin olmasını istediğimiz zaman kime dua etmeliyiz?

    a) Türbelere
    b) Allah’a
    c) Mezarlığa
    d) Evliyalara

    9- Aşağıdakilerden hangisi dinimizin bize öğrettiği şeylerden biri değildir?

    a) Allah’ı tanıtır.
    b) İbadetleri öğretir.
    c) Niçin yaratıldığımızı açıklar.
    d) Büyücülük yapmayı öğretir.

    10- “Bismillahirrahmanirrahim” ifadesini kısaca aşağıdakilerden hangisiyle isimlendiririz?

    a) Besmele
    b) Selam
    c) Namaz
    d) Kurban

    11- “ Vetebarekesmuk” sözcüğü hangi duada geçmektedir?

    a) Fatiha
    b) Rabbena duaları
    c) Sübhaneke
    d) Ettehiyyatü duası

    12- "Esirgeyen, bağışlayan Allah'ın adıyla." anlamına gelen cümleye ne denir?

    a) Besmele
    b) Dua
    c) Ezan
    d) Öğüt

    13- Ne zaman "Amin" denir?

    a) Besmeleden sonra
    b) Ezandan sonra
    c) Sohbetten sonra
    d) Duadan sonra

    14- Aşağıdakilerden hangisi “Allah’ın istediği olur.” anlamında söylediğimiz bir sözcüktür?
    a) Maşallah
    b) Allah rahmet eylesin
    c) Allah şifa versin
    d) Bismillah

    15- "Allah'ın peygamberleri aracılığıyla insanlara gönderdiği ve uymamızı istediği kurallar bütününe .. denir." cümlesindeki boşluğa hangisinin yazılması uygun olur?

    a) Din
    b) Davranış
    c) Ahlak
    d) İbadet


    Cevaplar :1- B 2-B 3-C 4-A 5-D 6-C 7-C 8-B 9-D 10-A 11-C 12-A 13-C 14-A 15-A


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. 4. Sınıf Din Kültürü Dersi Testi
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22.01.2013, 03:08
  2. Din Kültürü Testi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.01.2012, 23:08
  3. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Lise.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.12.2010, 20:08
  4. Din Kültürü 4. Sınıf Testi 1
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.11.2010, 15:24
  5. 4.Sınıf Din Kültürü Soruları
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 11.04.2010, 17:20

copyright

Soru Cevap

grafimx