REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Boşaltım Sistemi Duyu Organlarımız Besinler İle İlgili Test Soruları

  1. Yazan: MiSS-FENER
    No Avatar

    REKLAM


    Boşaltım Sistemi, Duyu Organlarımız, Besinler İle İlgili Test Soruları - Boşaltım Sistemi İle İlgili Test Soruları - Duyu Organlarımız İle İlgili Test Soruları - Besinler İle İlgili Test Soruları



    S-1-Aşağıdakilerden hangisi boşaltım sistemi ile ilgili bir hastalık değildir?
    A)Nefrit B)Zatürre C)Böbrek yetmezliği D)Üremi

    S-2-Aşağıdakilerden hangisi derinin görevi değildir?
    A)Vücut ısısını korumak
    B)İç organları zararlı ışınlara karşı korumak
    C)Solunuma yardımcı olmak
    D)Besin taşımak


    S-3-Gözün kısımları ve görevleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A)Kornea-Işığın kırılması
    B)İris-Işığın kırılması
    C)Gözbebeği-Işığın göze girişi
    D)Retina-Görüntünün oluşmaması


    S-4-Aşağıda verilen kemiklerden hangileri uzun kemikler grubuna girer?
    I-Uyluk kemiği II-Pazı kemiği III-Omur kemiği IV-Kürek kemiği
    A)Yalnız I B)I ve II C)I ve IV D)I,II ve IV

    S-5-Kök,gövde ve dal uçlarında bulunan ve bitkinin yaşamı boyunca bölünme özelliğini koruyan doku hangisidir?
    A)Sürgen doku B)Koruyucu doku C)İletim doku D)Değişmez doku

    S-6-Diyaliz makinesi hangi tür hastalığın tedavisinde kullanılır?
    A) Renk körlüğü B) Kanser C) Kalp krizi D) Böbrek yetmezliği

    S-7Çocukluktan ergenliğe geçişte aşağıdakilerden hangisi görülmez?
    A) Saçların ağarması B) Boy uzaması C)Organların gelişmesi D)Yüzde sivilceler çıkabilir

    S-8)
    Register

    Şekildeki devrede potansiyel farkı kaç volt olur ?
    A) 1,5 B)24 C)36 D)60

    S-9)Aşağıdaki besinlerden hangileri sindirim sisteminde parçalanmadan kana geçer?
    A)Proteinler ve madensel tuzlar
    B)Karbonhidratlar ve yağlar
    C)Proteinler ve vitaminler
    D)Madensel tuzlar ve vitaminler


    S-10)Aşağıdaki davranışlardan hangisi insanda kalıtsal refleks örneği olamaz?
    A)Parlak ışıkta göz bebeğinin küçülmesi B)Bir bebeğin meme emmesi
    C)Limon görünce ağzın sulanması D)İğne battığında ayağını çekmek



    CEVAPLAR:
    1-B 2-D 3-B 4-A 5-A 6-D 7-C 8-B 9-D 10-C


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: ercepKıRa
    No Avatar
    Register
    sie go tu pleaS
  3. Yazan: armita
    No Avatar
    nbvn

    yha öğretmen bizden performan ödevi istedi kısa zamanım var 2 gün desek ii olur bende dergi yapıcam ne koyabilirm .... Biliyorum aslında Register ama ne varsaki nette yok...Register Register d yarımcı olursanız sevinirim kONU:=DUYU ORGANLARIMIZ arkadaşlar:dRegister Register

    ya : helpp


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Duyu Organları ve Göz Test Soruları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Biyoloji.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.05.2013, 16:58
  2. Duyu Organlarımız - Dil
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: Biyoloji.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.02.2013, 19:29
  3. Duyu Organları Test Soruları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Lise.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17.12.2010, 23:13
  4. Boşaltım Sistemi Test Soruları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Lise.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17.12.2010, 22:19
  5. Boşaltım İle İlgili Test Soruları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Biyoloji.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 29.07.2010, 23:52

copyright

Soru Cevap

grafimx