3.Sınıf Ritmik Sayılar Testi

  1. İlköğretim Çalışma Testleri - 3. Sınıf Matematik Testi - Üçüncü Sınıf Testleri


    1 ) 4 - 7 - 10 - ? - 16 - 19 -21 kurallı sayı dizisinde
    ? işaretlerinin yerine hangi sayı gelmelidir?
    A) 12
    B) 13
    C) 14

    2 ) 1 - 3 - 6 - 10 - 15 - 21 - ? - 36 - 45 kurallı sayı dizisinde
    soru işaretlerinin yerine sırayla hangi sayılar gelmelidir?
    A) 28
    B) 27
    C) 29

    3 ) 3 - 5 - 9 - 17 - 33 - 65 - ? kurallı sayı dizisinde
    ? yerine hangi sayı gelmelidir?

    A) 190
    B) 129
    C) 99

    4 ) 21 - 28 - 35 - 42 - 50 - 56 - 63 kurallı sayı dizisinde
    kuralı bozan sayı hangisidir?
    A) 35
    B) 42
    C) 50

    5 ) 100- 8 5 - 7 0 - ? - 4 0 - 2 5 kurallı sayı dizisinde? yerine hangi sayı yazılmalıdır?
    A) 4 5
    B) 5 5
    C) 3 5


    6 ) 784'ten başlayarak ileriye doğru onar ritmik sayarken
    7. sırada hangi sayıyı söyleriz?
    A) 844
    B) 854
    C) 884

    7 ) 54 den başlayarak geriye doğru altışar sayarken
    7. sırada hangi sayıyı söyleriz?
    A) 12
    B) 18
    C) 14

    8 ) 20 - 24 - 12 - 16 - ? - 12 kurallı sayı
    dizisinde ? yerine hangi sayı gelmelidir?
    A) 8
    B) 9
    C) 11


    9 ) 98’den başlayarak geriye doğru 5’er ritmik sayarken
    5. sıradaki sayı kaç olur?
    A) 73
    B) 75
    C) 70

    10 ) 7-14-21-28-35- ? sayıları bir kurala göre dizilmiştir.
    Buna göre "?" yerine hangi sayı gelmelidir?
    A) 45
    B) 42
    C) 43


    11 ) Aşağıdaki sayı dizisinde kuralı bozan hangi sayıdır? 21,28,35,42,50,56,63
    A) 35
    B) 42
    C) 50


    12 ) 6’dan başlayarak 7’şer sayarsak 4 sırada hangi
    sayıyı söyleriz?
    A) 27
    B) 34
    C) 41


    13) 7’den başlayarak 6’şar sayarsak 4 sırada hangi
    sayıyı söyleriz?
    A) 27
    B) 34
    C) 31

    14 ) 35- 41-47- …- 59 örüntüsünde boş
    bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
    A) 53
    B) 51
    C) 52


    15 ) 47- 54 – 61 - ….- 75 – örüntüsünde boş bırakılan
    yere aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir?
    A) 67
    B) 68
    C) 69

    16) 42- 50- 58- ….- 74 örüntüsünde boş bırakılan yere
    hangi
    sayı gelir?
    A) 64
    B) 65
    C) 66

    17) 80- 72- 64- …..- 48 boş bırakılan yere hangi sayı
    gelmelidir?

    A) 54
    B) 56
    C) 58

    18) 9’ar ritmik sayarken 7. sırada hangi sayıyı söyleriz?
    A) 63
    B) 72
    C) 81


    19) 16- 22- 29- 35- 42- 48 - ….. noktalı yere hangi
    sayı yazılmalıdır?
    A) 55
    B) 54
    C) 53
    20) 6- 9- 15- 18- 24- 27- … noktalı yere hangi sayı
    gelmelidir?
    A) 35
    B) 34
    C) 33

    Cevaplar: 1-B 2-A 3-B 4-C 5-B 6-B 7-A 8-A 9-A 10 -B 11-C 12-B 13-C 14-A 15-B 16-C 17-B 18-A 19-A 20-C

     

     

    dumanalti - 30.12.2009 - 01:42



Benzer Konular

  1. Asal Sayılar Testi 6. Sınıf
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 27.04.2011, 15:38
  2. 6. Sınıf Asal Sayılar Testi
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 27.04.2011, 15:37
  3. 5.Sınıf Doğal Sayılar Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: Matematik.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 27.04.2010, 16:38
  4. 3.Sınıf Tam Sayılar Çalışma Testi
    Konuyu Açan: Nehir, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.01.2010, 09:35
  5. 3.Sınıf Doğal Sayılar Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.12.2009, 17:40

copyright

Soru Cevap