REKLAM




+ Konuyu Cevapla

2. Sınıf Hayat Bilgisi Testi

  1. Yazan: dumanalti
    No Avatar

    REKLAM


    2.Sınıf Testleri - Hayat Bilgisi Testi - İkinci Sınıf Test


    1. Aşağıdakilerden hangisi okulu yönetir?

    A. öğretmen
    B. Okul müdürü
    C. Hizmetli


    2. Trafik ışıklarından hangisi hazır ol anlamındadır?

    A. sarı
    B. Kırmızı
    C. Yeşil



    3. Aşağıdaki davranışlardan hangisi doğrudur?

    A. Okula geç gelmeliyiz.
    B. Oyunumuz bitince derse girmeliyiz
    C. Tuvaletleri temiz kullanmalıyız



    4. Okulların açıldığı ilk hafta kutlanan haftanın adı nedir?

    A. Kızılay Haftası
    B. İlköğretim Haftası
    C. Kütüphaneler Haftası



    5. Dengeli ve sağlıklı beslenmek için neler yapmalıyız?

    A. Düzenli beslenmeliyiz
    B. Cips, kola gibi yiyecekler yemeliyiz.
    C. Sevmediğimiz yiyecekleri yememeliyiz.



    6. Arkadaşı Berke’ye silgisini verince Berke’nin aşağıdakilerden hangisini söylemesi uygun olmaz?

    A. Teşekkür ederim.
    B. Sağol
    C. Niye verdin?


    7. Kalemimizi kaybettiğimizde ne hissederiz?

    A. seviniriz
    B. Üzülürüz
    C. heyecanlanırız


    8. Aşağıdaki taşıtlardan hangisi yük taşımak için kullanılır?

    A. Kamyon
    B. Bisiklet
    C. Otomobil


    9. Okulumuz hangi ayda açılmıştır?
    A. Haziran
    B. Eylül
    C. Kasım



    10. Aşağıdakilerden hangisi kişisel eşyalarımızdan biridir?

    A. çanta
    B. sıra
    C. yazı tahtası

    Cevaplar: 1-B 2-A 3-C 4-B 5-A 6-C 7-B 8-A 9-B 10-A


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: güloş
    No Avatar
    Ellerinize sağlık teşekkürler.
  3. Yazan: ugur2761
    No Avatar
    kardeşime çok yardımcı oldu tşk


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 6
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.01.2011, 22:28
  2. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 3
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 16.01.2011, 22:27
  3. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 5
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.01.2011, 22:22
  4. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 2
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 13.01.2011, 03:12
  5. 2.sınıf Hayat Bilgisi Testi 1
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 13.01.2011, 03:04

copyright

Soru Cevap

grafimx