REKLAM




+ Konuyu Cevapla

2. Sınıf Bölme İşlemi Testi

  1. Yazan: dumanalti
    No Avatar

    REKLAM


    İlköğretim Çalışma Testleri - 2.Sınıf Matematik Testi - İlköğretim İkinci Sınıf Testi


    1. 8 şekeri 2 arkadaş aralarında paylaşıyorlar. Her birinin payına kaç şeker düşer?

    A) 4 B) 5 C) 10


    2. 10 çiçeği 5 vazoya koymak istersek bir vazoya kaç çiçek koymamız gerekir?

    A) 4 B) 3 C) 2



    3. 16 öğrenci 8 sıraya oturmak istiyor. Bir sıraya kaç öğrenci oturur?

    A) 2 B) 3 C) 4



    4. 12 kalemi 3 kardeş paylaşıyor. Bir kardeşe kaç kalem düşer?

    A) 5 B) 4 C) 3




    5. 14 sayısının yarısı kaçtır?

    A) 6 B) 7 C) 8




    6. 20 sayısının yarısının, 3 eksiği kaçtır?

    A) 5 B) 6 C) 7




    7. 18 kilogram pirinci 3 torbaya koymak istiyoruz. Kaç torba gereklidir?

    A) 5 B) 6 C) 7




    8. 20 litre zeytin yağını 4 litrelik şişelere koymak istiyoruz. Kaç tane şişeye ihtiyaç vardır?

    A) 5 B) 6 C) 7



    9. 12 metre kumaşın yarısının 2 metre fazlası kaç metredir?

    A) 6 B) 8 C) 7


    10. 16 sayfa kitabı 2 günde okuyan Can, bir günde kaç sayfa okumuştur?

    A) 9 B) 6 C) 8

    Cevaplar: 1-A 2-C 3-A 4-B 5-B 6-C 7-B 8-A 9-B 10-C


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. 2. Sınıf Çarpma İşlemi Testi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.04.2011, 23:50
  2. 5.Sınıf Bölme Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: Matematik.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 15.03.2010, 19:32
  3. 2. Sınıf Çarpma İşlemi Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.01.2010, 00:37
  4. 3.Sınıf Bölme Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 31.12.2009, 14:06
  5. 2. Sınıf Toplama İşlemi Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 25.12.2009, 10:13

copyright

Soru Cevap

izmit düğün salonları - grafimx