REKLAM




+ Konuyu Cevapla

2. Sınıf Matematik İşlemi Testi

  1. Yazan: dumanalti
    No Avatar

    REKLAM


    İlköğretim İkinci Sınıf Testleri - Matematik Testi - 2.Sınıf Testleri



    1-Eleman sayısı 8 olan kümeye, kaç eleman daha eklersek, eleman sayısı bir deste olur?
    A)4 B)3 C)2

    2-Birler basamağı 1, onlar basamağı 8 olan sayı hangi sayıdır?
    A)18 B)81 C)38

    3-İki basamaklı en büyük sayı kaçtır?
    A)90 B)91 C)99

    4-20yarım portakal, kaç bütün portakaldır?
    A)10 B)15 C)20

    5-Çeyrek saat kaç dakikadır?
    A)20dakika B)15dakika C)30dakika

    6-38+27=? İşleminde toplam kaçtır?
    A)55 B)56 C)65

    7-Bir işçi, bir duvarı 16 günde örüyor. 4 işçi aynı duvarı kaç günde örer?
    A)4 günde B)8 günde C)6 günde

    8-Bir sınıfta 12 sıra vardır. Her sırada 3 öğrenci oturmaktadır. Bu sınıfta kaç öğrenci vardır?
    A)24 öğrenci B)26 öğrenci C)36 öğrenci

    9-3 katı 90 olan ayının yarısının 10 eksiği kaçtır?
    A)15 B)5 C)30

    10-Üçgen prizmanın kaç yüzü vardır?
    A)5 B)6 C)8

    Cevap Anahtarları
    1-C 2-B 3-C 4-A 5-B 6-C 7-A 8-C 9-B 10-A


    Facebook




    Üyelik

  2. Yazan: dumanalti-2
    No Avatar
    sağol kardeşim ynilerinide bekliyorum bunları çözdük bile kızımlaRegister
  3. Yazan: dumanalti
    No Avatar
    Al bakalım ozamanRegister
    Register


  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Matematik Puzzle - İlköğretim 2. Sınıf Çarpma İşlemi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.04.2011, 23:58
  2. 2. Sınıf Çarpma İşlemi Testi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.04.2011, 23:50
  3. 2. Sınıf Çarpma İşlemi Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.01.2010, 00:37
  4. 2. Sınıf Toplama İşlemi Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 25.12.2009, 10:13
  5. 2. Sınıf Bölme İşlemi Testi
    Konuyu Açan: dumanalti, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 25.12.2009, 09:58

copyright

Soru Cevap

grafimx