PORTAKAL ŞURUBU

  1. MALZEMELER
    1 kg toz şeker
    6 adet portakal
    2.5 su bardağı su
    4 adet limonun suyu

    HAZIRLANIŞI
    Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun. Üzerine toz şekeri dökün, macun kıv¤¤¤¤¤ gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin. Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin. Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2.5 su bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün. Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın

     

     

    SU-PERISI - 24.05.2008 - 10:46
  2. Eline emegine saglik canim

     

     

    Nerqish - 27.05.2008 - 11:49
  3. paylaşım için çok thanks....

     

     

    by_cyber - 07.07.2008 - 14:29
  4. Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim...

     

     

    nuri deniz - 02.05.2010 - 22:01



Benzer Konular

  1. Nar Şurubu 2
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: İçecekler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.06.2011, 19:31
  2. Nar Şurubu
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: İçecekler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.06.2011, 19:31
  3. Portakal Şurubu
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: İçecekler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.06.2011, 17:25
  4. PORTAKAL KABUĞU ŞURUBU
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: İçecekler.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 02.05.2010, 22:08
  5. Nar Şurubu
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: İçecekler.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj : 02.05.2010, 21:58

copyright

Soru Cevap