Kahvaltılık Hamur İşleri

  1. kahvalltılık tarifleri - pratik kahvaltılıklar - pratik hamurişi tarifler



    Otlu Ekmek Hamuru Kızartması
    Malzemeler

    1 adet ekmek hamuru
    1 avuç maydanoz
    1 avuç dere otu
    kızartmak için sıvı yağ

    Hazırlanışı

    Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
    Hamura ilave edin. Biraz yoğurarak karışmasını sağlayın.
    Gerekirse yapışmaması için hafifçe unlayın.
    Hamurdan küçük parçalar alıp simit şekli verin.
    Bol kızgın yağda kızartın.


    Kahvaltılık Krep Tarifi

    Malzemeler

    2 adet yumurta
    1,5 su bardağı un
    1 su bardağı su
    Yarım su bardağı süt
    1 çay kaşığı tuz
    pişirmek için margarin

    Hazırlanışı

    Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
    Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
    Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin.
    Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın.
    Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

    İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister.
    Biraz pratik yapmanız gerekecektir
    Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz.
    Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır.
    Herkese afiyet olsun


    Ekmek Pizzası Tarifi


    Malzemeler

    Ekmek dilimleri
    Sürmelik tereyağ ya da margarin
    Kuru fesleğen
    Karışık baharat
    Ketçap
    Kaşar peynir
    Sucuk

    Hazırlanışı


    Esmer,beyaz,kepekli arzunuza göre dilimleyin.
    Dilimlerin çok kalın olmaması lazım.
    Bayat ekmeğiniz varsa da değerlendirmiş olursunuz..
    Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine az az tereyağ sürün.
    Üzerine 1 er çay kaşığı kadar ketçap sıkın ve yaydırın.
    Üzerine baharat serpin. Biz fesleğeni çok yakıştırıyoruz.
    Karışık kahvaltılık baharatı da serperim.
    Sonra üzerlerine kaşarları dilimleyin.
    Son olarak da üzerlerine sucukları koyun.
    200 derecede 10-15 dakikada pizzanız hazırdır.

    Kabaran Hamur Kızartması Tarifi

    Malzemeler
    1 kase yoğurt
    1 adet yumurta;
    1 paket kabartma tozu
    un, tuz

    Hazırlanışı

    Tüm malzemeleri karıştırarak
    ve alabildiğince un ekleyerek
    kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun.
    Hamuru oklava yardımı ile çok ince ve
    çok kalın olmayacak şekilde (yaklaşık yarım cm kalınlığında) açınız.
    Açtığımız hamuru bıçak yardımı ile kare
    parçalara bölün (resimde ki gibi )ve kabarması için bol,
    kızgın yağda kızartın.
    Çok hafif, ekonomik,
    çok kolay ve kısa zamanda hazırlayabileceğiniz bir tarif.
    Kahvaltıda da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

     

     

    AYIŞIĞI - 08.11.2009 - 11:40



Benzer Konular

  1. Dondurucuda Hamur İşleri Saklama
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 15.04.2013, 23:18
  2. Yağlı ve Yağsız Hamur İşleri
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Hamur İşleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 01.12.2010, 19:43
  3. Asya Tipi Hamur İşleri
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06.08.2010, 21:38
  4. Makarna Pilav ve Hamur İşleri İle İlgili İpuçları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 21.07.2010, 21:13
  5. Osmanlıda Hamur İşleri ve Börekler
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Osmanlı Tarihi.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 06.04.2010, 02:49

copyright

Soru Cevap

grafimx