Din Kültürü 6. Sınıf Testi

  1. din kültürü soruları - din kültürü testi





    1- Ergen bir kız çocuğunun, vücudun doğal bir faaliyeti olarak, ayda bir kez gördüğü ve 3-5 gün süren temizlenme sürecine ______________ denir. Bu süreç içinde o kişi namaz kılmaz, oruç tutmaz. Temizlenme süreci bittiğinde boy abdesti (gusül) alması farz olur.

    Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    a) Hayız
    b) Temizlik
    c) Hüküm
    d) Aylık süreç

    2- Namazın kılınışı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    a) Bütün namazların birinci rekâtında sırasıyla Subhâneke - Eûzü Besmele - Fâtiha suresi - Bir sûre okunur
    b) Namazda rükûdan doğrulurken “Rabbenâ Leke’l-Hamd” denir.
    c) Namaz başlarken rükû ve secdeye giderken, secdeden kalkarken “Allâhüekber” denir.
    d) Üç ve dört rekâtlı namazlarda iki oturuş vardır.

    3- Namazın kılınışı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    a) Bütün namazların ikinci rekâtında sırasıyla Besmele - Fâtiha suresi - Bir sûre okunur
    b) Namazın son oturuşunda sırasıyla Ettehıyyâtü - Salli-bârik duaları - Rabbenâ duaları okunur.
    c) Secdede iken “Subhânerabbiye’l-a’lâ” denir.
    d) Farz namazların üçüncü ve dördüncü rekâtlarında sırasıyla Besmele Fâtiha suresi - Bir sûre okunur.

    4- Bir günde kılınan beş vakit namazın toplam rekât sayısı kaçtır?

    a) 40
    b) 37
    c) 27
    d) 41

    5- Boy abdesti denince namazın şartlarından hangisi akla gelir?

    a) Necasetten taharet
    b)Hadesten taharet
    c) Setri Avret
    d) Kaide-i Ahire

    6- Yılda sadece iki defa kılınan namazın adı nedir?

    a) Cuma namazı
    b) Teravih namazı
    c) Bayram namazı
    d) Vitir namazı

    7- “Namaz vaktinin geldiğini bildirmek için yapılan çağrıya _________ , ezan okuyan kişiye ise _________ denir.”

    Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    a) Hoca – Vaiz
    b) Ezan – Müezzin
    c) Hutbe – Âlim
    d) Kamet – İmam

    8- Bir namazın vaktinde kılınmasına ________________ , vakti geçtikten sonra kılınmasına ise __________ denir?

    Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    a) Eda ve Kaza
    b) Kaza ve kefaret
    c) Farz-Vacip
    d) Farz-Sünnet

    9- Namazın her rekâtında okuduğumuz sure aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Sübhaneke
    b) Fatiha
    c) Fil Suresi
    d) Zammı sure

    10- Kunut duaları hangi namazda okunur?

    a) Cuma namazı
    b) Teravih namazı
    c) Vitir namazı
    d) Cenaze namazı

    11- Bütün vakit namazlarının ilk rekâtlarında başlama tekbirinden hemen sonra ne okunur?

    a) Sübhaneke Duası
    b)Fatiha Suresi
    c)Tahiyyat Duası
    d) İhlâs Suresi

    12- Aşağıdakilerden hangisi bayram namazı için doğru değildir?

    a) Cemaatle kılınır, kazası yoktur.
    b) Yılda iki defa kılınır.
    c) Rükûsuz, secdesiz bir namazdır.
    d) Hutbe okunur.

    13- Aşağıdaki durumlardan hangisinde hem namaz hem de abdest bozulur?

    a) Namaz kılarken bir şey yiyip içersek
    b) Namaz kılarken yanımızdaki duyacak kadar gülersek
    c) Namaz kılarken yalnız kendimiz duyacak kadar gülersek
    d) Namaz kılarken konuşursak

    14- Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

    a) Dört rekâtlı farz namazların üçüncü ve dördüncü rekâtında zammı sure okunmaz.
    b) Dört rekâtlı sünnet namazların her rekâtında zammı sure okunur.
    c) Yatsı namazının ilk sünnetinde üçüncü rekâtına kalkınca Sübhaneke okunur.
    d) Dört rekâtlı farz namazların birinci oturuşunda Sübhaneke okunur.

    15-
    I. Ayakları yıkamak
    II. Yüzü yıkamak
    III. Kolları yıkamak
    IV. Başı mesh etmek

    Abdestin alınışında yukarıdakilerin doğru sıralanışı nasıl olmalıdır?

    a) I-III-IV-III
    b) III-II-IV-I
    c) II-III-IV-I
    d) III-IV-II-I

    16- Aşağıdakilerden hangisi namaz abdestinin farzlarından biri değildir?

    a) Yüzü yıkamak
    b) Kolları yıkamak
    c) Bütün bedeni yıkamak
    d) Ayakları yıkamak

    17- Su bulunmadığı durumlarda toprak veya toprak cinsinden bir madde ile yapılan manevi temizliğe ne denir?

    a)Teyemmüm
    b)Abdest
    c)Tefekkür
    d)Taharet

    18- Kuru bir yer kalmamak üzere, tepeden tırnağa bütün bedeni yıkamaya ne denir.?

    a) Namaz abdesti
    b) Boy abdesti
    c) Genel temizlik
    d) Taharet

    19- Aşağıdakilerden hangisi gusül abdestinin farzlarından biri değildir?

    a) Ağza su alıp temizlemek
    b) Buruna su alıp temizlemek
    c) Bütün vücudu yıkamak
    d) Başımızı mesh etmek

    20- Aşağıdakilerden hangisi namazın hazırlık farzlarından biri değildir?

    a) Kıbleye yönelmek (İstikbal-i kıble)
    b) Başlama tekbiri
    c) Niyet etmek
    d) Vakit

    CEVAPLAR:

    1)A
    2)B
    3)D
    4)A
    5)B
    6)C
    7)B
    8)A
    9)B
    10)C
    11)A
    12)C
    13)B
    14)D
    15)C
    16)C
    17)A
    18)B
    19)D
    20)B

     

     

    Ay Kız - 09.01.2012 - 13:51



Benzer Konular

  1. 4. Sınıf Din Kültürü Dersi Testi
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22.01.2013, 03:08
  2. Din Kültürü Testi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.01.2012, 23:08
  3. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Lise.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.12.2010, 20:08
  4. Din Kültürü 4. Sınıf Testi 1
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.11.2010, 15:24
  5. Dİn Kültürü 4. Sınıf Testi
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: İlköğretim.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.11.2010, 15:20

copyright

Soru Cevap

grafimx