İyi Yemek Pişirmenin Püf Noktaları

  1. iyi yemek nasıl pişirilir - yemek yapmanın incelikleri - et nasıl seçilir - sebzelerin seçimi

    Yemek yaparken elinin lezzetini katmak deyimi tamamen ruhla ilgilidir. Yaptığınız herhangi yemeği aynen yapmak yemeğin tekniği ile alakalıdır. Fakat lezzetli olması, yemek yapmayı sevmekle alakalıdır. Bu nedenle bazı insanlara eli lezzetli derler. İşte, iyi yemek yapmanın kuralları ;

    İyi yemek yapmanın birinci kuralı kullanacağınız malzemelerin taze olması gerekliliğidir. Genelde usta aşçılar yemek yaparken bu nedenle mevsimlik yemekleri tercih ederler. Böylece taze sebze, meyve kullanırlar. Mevsimine göre seçeceğiniz yiyecekler, sizin kaliteli ve güzel yemek yapmanızı sağlayacaktır. Et ve tavuk alırken rengine ve son kullanma tarihlerine dikkat edin. Balıklarda gözlere dikkat etmelisiniz. Parlak ve canlı olan gözler balığın taze olduğunu gösterir. Sebze ve meyvelerde yumuşak olmayan ve canlı renkleri tercih ederseniz taze malzeme sahibi olursunuz.

    Ürünleri seçerken mümkün olduğunca taze olduğuna inandığınız noktalardan alın. Şehrinizin organik pazarlarını keşfedin. Arkadaşlarınıza marketler hakkında soru sorarak doğru malzeme tedarikçisini, bulmaya çalışın. İnternetten alışveriş yapılan noktaları tespit edin.

    Mutfakta iyi yemek yapmanın birinci kuralı, kullanacağınız malzemeleri iyi seçmenizdir. Kullanacağınız bıçakları test edin ve kendi elinize en rahat geleni seçin. Kevgir, spatula ve maşalarınızı özel olarak kendiniz deneyerek seçmeye çalışın. Bu tarz malzemeleri severseniz emin olun yemek yapmaktan çok daha fazla zevk alırsınız.

    Bir yemek yapmanın önemli kurallarından biri malzeme ön hazırlığıdır. Tarife karar verir ve malzemeyi aldıktan sonra, kullanacağınız malzemeyi yıkamak ve kesilecekleri kesmek gereklidir. Tuz, dilimlenmiş sebzeler yemek öncesi her malzeme hazır olmalıdır. Böylece rahat bir şekilde yemeği hazırlarsınız üstelik içine koyulacak malzemede eksik olmadan yemek hazırlanır.

    Pişirme için belirli teknikleri öğrenmek çok gereklidir. İyi yemek pişirmenin başlıca öğrenilmesi gereken noktası pişirme teknikleridir. Bu nedenle kızartma, haşlama ve terbiyeleme gibi metotları mutlaka öğrenin. Usta aşçıların kitapları ve internetten yardım alarak sık sık denemeler yapmayı ihmal etmeyin.

    alıntı

     

     

    BiR-DOST - 15.09.2013 - 20:08



Benzer Konular

  1. Kek Pişirmenin Püf Noktaları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 11.07.2013, 12:40
  2. Et Pişirmenin Püf Noktaları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 11.12.2012, 18:15
  3. Sarma Pişirmenin Püf Noktaları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.04.2012, 23:59
  4. Süt Pişirmenin Püf Noktaları
    Konuyu Açan: CA-CHALLENGE, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 17.04.2010, 19:46
  5. Sağlıklı Yemek Pişirmenin Püf Noktaları
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 10.12.2009, 08:09

copyright

Soru Cevap

grafimx