Evde Taze Krema Yapımı - Creme Fraiche

  1. evde taze krema yapımı - taze kremanın özellikleri - taze krema nerelerde kullanılır - creme fraiche yapımı - evde pratik taze krema





    Taze Krema (Creme Fraiche)



    Creme fraiche; yumuşak, yağlı dokusu ve ekşimsi tadıyla Fransız mutfağının olmazsa olmazı... Peki bu krema ne yapar, ne eder? Diğer kremalardan farkı nedir?

    Birinci özelliği, kullanıldığı yemeklere mükemmel bir derinlik ve doku kazandırmasıdır. Bir sebze çorbasına, ocaktan inmesine yakın, eklenen bir yemek kaşığı taze krema, çorbanın görüntüsünü mükemmelleştirir ve tadını başka boyuta taşır. Soslara eklenirse, hem istenilen yoğunluğu verir ve hem de dokusunun satenimsi olmasını sağlar. Normal süt kreması veya koyu krema, aynı derinliği ve etkileyiciliği vermez çünkü pastörizasyon sayesinde, içindeki canlı bakterileri ve enzimleri kaybetmiştir. Taze kremada ise bu bakteriler ve enzimler yaşar.
    İkinci özelliği ise, içindeki %30 ila %50 arasında değişen, yüksek yağ oranı yüzünden, ısıtılınca kesilmemesidir. Diğer kremalarda yağ oranı %20 oranındadır ve yüksek ısıda ayrışır. Bu yüzden kullanım alanları kısıtlıdır. Taze krema ise bu muhteşem özellikleri sayesinde, bir çok şekilde kullanılır.
    Çorbalarda ve soslarda kullanılmasından başka; taze kremayı, bir tülbentin içinde, bir gece süzdürüp, krem peynir haline getirebilirsiniz. Meyveli tartların ve sütlü tatlıların yanında, kaymak veya dondurma gibi servis yapabilirsiniz. Sütlaç'ın içine, inmeye yakın ekleyeceğiniz bir iki yemek kaşığı taze krema, görüntüsünü ve tadını güzelleştirir. Kişlerin içine eklerseniz, yumuşacık ve sade tadları olur.
    Taze krema, evde de basitçe yapılabilir. Yapmamız gereken, yağ oranı yüksek kremaya, bir miktar canlı bakteri ekleyip, mayalandırmak.

    Taze Krema (Creme Fraiche)

    Malzemeler: 250 ml. için,
    200 ml. krema (Pınar krema bu iş için uygun)
    50 ml. kefir veya buttermilk
    Tarif:
    Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun. Kaşıkla iyice karıştırıp, kavanozun ağzını hafifçe kapatın.
    Karışımı oda sıcaklığında (21 ila 27 C derece arasında) 24 saat bekletin. Eğer ortam serinse, kavanozu mutfak havlusuna sarın. Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve tadı hafifçe ekşileşecek. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve kremayı buzdolabına kaldırın.
    Taze krema buzdolabında 2 hafta bekleyebilir. Bekledikçe daha koyu kıvamlı olur ve tadı yoğunlaşır.

     

     

    Ay Kız - 21.06.2012 - 16:36



Benzer Konular

  1. Evde Kefir Yapımı
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj : 26.07.2013, 14:03
  2. Evde Tarhana Yapımı
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 01.07.2013, 18:41
  3. Ev Yapımı Pasta Krema Tarifi
    Konuyu Açan: Ay Kız, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 21.06.2012, 16:42
  4. Krema İle Gül Yapımı
    Konuyu Açan: AYIŞIĞI, Forum: Pastalar Kekler Ve Kurabiyeler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 30.04.2011, 15:47
  5. Pratik Taze Fasulye Yapımı
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Sebze Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.07.2010, 17:09

copyright

Soru Cevap