REKLAM




+ Konuyu Cevapla

Lor Peyniri Nasıl Yapılır

  1. Yazan: Nerissa-Su
    Nerissa-Su - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    REKLAM


    Lor nasıl yapılır - lor tarifi - lor peyniri - lor peyniri yapımı - lor peyniri malzemeleri - süt kesiğinden lor yapımı



    Lor peyniri nedir?

    Aslında genelde lor peyniri ve süt kesiği karıştırılır. Lor peyniri,peynir altı suyundan elde edilen hafif bir tür peynirdir.Ricotta diye de bilinir.
    Sütün sirke,limon veya yoğurt ile kestirilmesiyle elde edilen peynire ise süt kesiği denir.Fakat bu yöntemle elde edilen peynir genelde lor diye bilinir.

    Lor peynirinin faydaları

    Lor peyniri besleyici değeri en yüksek olan peynirmiş meğerse.İçerisinde bol miktarda protein ve kalsiyum barındırıyormuş.özellikle Whey protein denilen,peynir altı suyu proteini içerdiği için sporcuların tercihleri arasındaymış.Çocukların kemik gelişimlerinde ise çok etkiliymiş.


    Lor peyniri nerelerde kullanılır?

    Benim bildiğim kadarıyla,böreklerde,poğaçalarda nefis bir lezzet katıyor.Ayrıca peykeklerde,yöresel bazı helvalarda,kahvaltılık olarakta sıkça tercih edilen bir peynir türü.Ben tuzsuz loru bal ile beraber yemeyi çok severim
    Not:Arkadaşlar bu bilgilerin bazıları araştırarak edindiğim bilgiler,bazıları ise yıllara dayanan tecrübelerle edinilen bilgilerdir.Her hangi bir yerden kopya-yapıştır değildir)Cahide


    Lor peyniri nasıl yapılır?

    Register


    Dostlar peynir altı suyu yeşil görünümlü bir sudur.İlk bakışta bu sudan lor çıkacağına inanamayabilirsiniz ama bu da Yüce Rabbimizin bir mucizesidir.

    MALZEMELER
    4 litre peynir altı suyu
    1 su bardağı yoğurt (ekşi olursa daha iyi sonuç verir)

    Lor peynirinin yapılışı


    -Peynir altı suyunuzu tencereye koyup kaynamaya bırakın.
    -Kaynamaya başladığı anda yoğurdunu döküp yenide kaynamaya çıkana kadar bekleyin.Kaynamaya başlayınca altını kapatın,1 saat kadar bekleyin ki,kesilen lor tamamen üstte biriksin.Üstte biriken loru kevgirle bir süzeğe alın yada suyuyla beraber süzeğe dökün.1-2 saat sonra lorunuz hazır afiyet olsun.

    Cahide’nin notu:

    -Eğer evde yoğurdunuz yoksa,3 yemek kaşığı sirke veya yarım limon da kullanabilirsiniz.
    -Lor narin bir peynirdir tuzsuz olarak uzun süre saklıyamazsınız.Tuzlanmış olarak en çok bir hafta 10 gün dayanabilir.


    Facebook




    Üyelik



  1. Yazan:
    no avatar


    REKLAM



Benzer Konular

  1. Lor Peyniri Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 05.08.2013, 00:19
  2. Dil Peyniri Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: SU-PERISI, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 27.04.2012, 00:57
  3. Ev Peyniri Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: ZELAL, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 28.12.2011, 10:06
  4. Keçi Peyniri Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: Nehir, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06.09.2010, 17:11
  5. Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: Nehir, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 06.02.2010, 01:46

copyright

Soru Cevap

izmit düğün salonları - grafimx