Taze Tavuk Eti Nasıl Anlaşılır

  1. Tavuk Eti - Tavul Etini Nasıl Pişirmeliyiz - Tavuk Etinin Tazeliği Nasıl Anlaşılır


    Tavuk eti,protein,B vitaminlerinin çoğu ve demir bakımından oldukça zenginidir.Sığır ve koyun etine göre daha az yağlıdır.Özellikle beyaz et,etler arasında en yağsız olanıdır.



    TAZELİĞİ



    · Tavuk eti,çabuk bozulan gıdalardandır.Son kullanıcı olan müşteriye ulaşıncaya kadar hijyenik ortamlarda saklanması bir zorunluluktur.

    · Tavuk eti,tahta et tahtası üzerinde kesilmemelidir.Kırmızı etten farklı olarak,mikroorganizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etinin mermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir.

    · Tavuk eti,müşteri tarafından satın alındıktan sonra,buzdolabında en fazla 1 gün bekletilip tüketilmelidir.Derhal tüketilmeyecek is,temizledikten sonra tavuk,plastik folyoya sarılarak derin dondurucuda bekletilebilir.Bu şekilde dondurulmuş etler –18 C’de 3 ay kadar saklanabilir.

    · Şoklanarak dondurulmuş ve doğru şekilde saklanmış olan tavuklar besin değerini koruduğundan,taze dondurulmuş olanları her zaman tercih edebilirsiniz.

    · Aldığınız tavuğun derisinin nemli ve açık renkte olmasına dikkat ediniz.

    · Tavuğun taze olduğunu anlamak için göğüs etinin dolgun olmasına ve göğüs kemiğinin ucunun esnekliğine dikkat edin.

    · Temizlenmiş taze tavuğu gevşek bir şekilde sarıp,buzdolabında en fazla 2 gün saklayın.

    · Tavuğu çözüldükten sonra tekrar dondurmayın.

    · Tavuğu donduracaksanız buzdolabı poşeti yerine alüminyum folyoyu tercih edin.

    Pişirmeden önce tavuğu oda sıcaklığına getirin ve yıkadıktan sonra içini nemli kağıt havlu ile silin.

    Not:son tüketim tarihi(son 3 güne) girmiş ise o ürünü almayın ayrıca piliçlerin içlerinde yani paketlerinde kanı ve suyu alması için ped koyarlar bu sulu kesim anlamına gelir ve aslında iyi değildir ped olmaması lazım üründe su veya kan birikintisi fazla olmaması lazım.et çok koku yapıyorsa almayın, kasaplardan tavuk almayın onlar ürünlerin kokusu gidermek için usulsüz yollar deniyorlar(genelde böyle). paketli markalı piliçler tüketin ayrıca eve getirdiğiniz ürün kokuyorsa ne sebepten olursa olsun değişin... ürünü aldınız eve geldiniz dokunduğunzda yapışkanlık hissi veriyosa bu da bozulmaya başladığını gösterir.

    alıntıdır

     

     

    ZELAL - 20.06.2011 - 19:51



Benzer Konular

  1. Taze Pasta Nasıl Anlaşılır
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 07.09.2011, 02:24
  2. Taze Otlu Tavuk
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Tavuk Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 05.07.2011, 04:12
  3. Taze Otlarla Çeşnilendirilmiş Tavuk
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Tavuk Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22.11.2009, 23:52
  4. Taze Otlu Tavuk
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Tavuk Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.05.2009, 03:00
  5. Taze Şeker ve Lokum Nasıl Anlaşılır
    Konuyu Açan: GeceMavisi, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 09.10.2008, 12:28

copyright

Soru Cevap