Üzüm Sirkesi Yapımı

  1. Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır - Üzüm Sirkesi Tarifi - Evde Üzüm Sirkesi Hazırlanışı




    üzümleri yıkadıkan sonra sıkacaksınız olduğu gibi bir kavanoza koyacaksınız.üzüm sirkesi yapımı üzüm sirkesi üzüm sirkesi yapımı
    Hani çıkan suyu süzüp posalarını atmayacaksınız olduğu gibi kavanoza koyup içerisine sirke mayası atacak bunu göneşe koyacaksınız.
    Kapak kapamayın.Üzerine temiz bir mendil yada kilotlu çorabı gecireceksiniz.
    Sirke mayası dediğim şey sirke şişelerinin içinde pelte gibi bir tortu olur o sirke mayasıdır.O pelte gibi olan mayadan şişe içine atacaksınız.Bu arada üzümlerde ufak ufak sinekler olur.Bunlar zararlı değildir.Bu sinekler üzümler sirkeleşmeye başladığında çıkar.Yaklaşık 15 gün gibi sonra üzüm suyunun tadına baktığınızda zaten sirke tadı almış olacaktır.O zaman üzerindeki bezi alın içindeki snekler çıkacaktır.Sonra güzelce süzün afiyetle salatalarınızda tüketin.Bu evde yapılan sirke süzüldükten sonra dahi belli zaman sonra dibinde pelte gibi yine üzüm mayası oluşturacaktır.

     

     

    Nerissa-Su - 02.10.2010 - 13:25



Benzer Konular

  1. Evde Elma Sirkesi Yapımı
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 03.08.2013, 00:08
  2. Elma Sirkesi Yapımı
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 19.10.2011, 14:55
  3. Elma Sirkesi Yapımı
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 09.10.2011, 19:46
  4. Üzüm Sirkesi
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Turşular Ve Konserveler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 25.08.2011, 19:02
  5. Evde Üzüm Sirkesi Nasıl Yapılır
    Konuyu Açan: Şayeste, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 13.10.2009, 10:22

copyright

Soru Cevap