Güzel bir pandispanya için püf noktaları


  1. pandispanya keki - iyi bir pandispanya için ne yapmalı


    Pandispanyanızın yumuşacık olması için, yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpmanız çok önemli. Yumurta aklarını mutlaka cam kasede çırpmanız gerekiyor aksi takdirde ne kadar uğraşırsanız uğraşın, katılaşmıyor.

    Pandispanyanıza ekleyeceğiniz sıvı malzemeleri (yoğurt, yağ, erimiş çikolata yada hazırlanmış krem şanti gibi) yumurta sarılarını şeker ile çırptıktan sonra, şeker eridiğinde ekleyin.

    Kuru malzemeleri ayrı bir kabın içine ve mümkünse iki kez eleyin.

    Kalıbınızı mutlaka katı yağ ile yağlayın ve üzerine un serpin. Eğer kelepçeli bir kalıp kullanacaksanız kalıbın sadece alt kısmını yağlayın, kenarlarını yağlamayın. (Pandispanyanız pişerken yan duvarlara tırmanacak ve yağlı olmadığı için tutunacaktır) Piştikten sonra kenarından bir bıçak ile geçerek kalıbın kelepçesini kolaylıkla açabilirsiniz.

    Pandispanyanızı, kolaylıkla katlara ayırabilmeniz ve çok daha lezzetli olması için bir gün önceden pişirin.

    Klasik ve nişastalı pandispanyaları, pasta yapmadan önce ılık şekerli su veya reçelli su ile ıslatın.

    Yoğurtlu pandispanya ve krem şantili pandispanyayı ıslatmanıza gerek yok, özellikle yoğurtlu pandispanyanın kendinden nemli ve sünger gibi bir yapısı oluyor


     

     

    Şayeste - 03.11.2008 - 10:34
  2. Önerilerin için saol ŞeMuKaBu.

     

     

    SU-PERISI - 03.11.2008 - 11:38
  3. teşekkür

     

     

    güven - 03.11.2008 - 11:42
  4. reca ederim

     

     

    Şayeste - 03.11.2008 - 12:19
  5. şayeste yoğurtlu pandispanya nasıl oluyor

     

     

    pastacı52 - 26.08.2009 - 23:54
  6. Merhaba Pastacı52..
    Aşağıdaki linki takip ederek tarife ulaşabilirsin.. Anlamadığın bişy olursa sor

    http://www.main-board.eu/pastalar-ke...anya-keki.html

     

     

    Şayeste - 26.08.2009 - 23:59
  7. Teşekkür ederim

     

     

    pastacı52 - 27.08.2009 - 00:02



Benzer Konular

  1. Kek ve Pandispanya Yapımının Püf Noktaları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.04.2010, 04:00
  2. Pandispanya ve Yağsız Revani Püf Noktaları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 16.04.2010, 03:38
  3. Hanımlar için mutfakta püf noktaları
    Konuyu Açan: Asiyan, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 21.03.2010, 19:04
  4. Güzel Görünmenin Püf Noktaları
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Makyaj Ve Güzellik.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 14.11.2009, 18:10
  5. mutfak için püf noktaları
    Konuyu Açan: Lady, Forum: Genel Bilgiler Ve Püf Noktaları.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj : 29.08.2008, 15:45

copyright

Soru Cevap