Alaşehir Kapaması

  1. Alaşehir Kapaması Tarifi - Alaşehir Kapaması Yapılışı - Alaşehir Kapaması Nasıl Yapılır - Alaşehir Kapaması Malzemeleri



    Malzeme:
    Un, zeytinyağı,
    kıyma, soğan, et suyu,
    karabiber, maydanoz, tuz, kimyon.

    Yapılışı:
    Hamur yoğrulduktan sonra ince ince açılır. Küçük küçük karelere bölünür. Hazırlanan hamur bir süre zeytinyağında bekletilip dinlendirilir. Ayrı bir kapta kıyma, soğan, karabiber, tuz, maydanoz ve kimyon karıştırılarak hazırlanan malzemeler hamurlara bohça şeklinde yerleştirilir. Dürülen kapama tavada kızartılır, servis sırasında üzerine kaynar et suyu dökülür.

    Manisa İl Kültür Müdürülüğü

     

     

    MiSS-FENER - 11.07.2011 - 18:24



Benzer Konular

  1. Alaşehir Sürücü Kursu Alaşehir Manisa
    Konuyu Açan: Nerissa-Su, Forum: Manisa.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22.11.2012, 10:09
  2. Alaşehir İlköğretim Okulu Alaşehir Manisa
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Manisa.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 03.01.2012, 23:44
  3. Alaşehir Cumhuriyet İlköğretim Okulu Alaşehir Manisa
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Manisa.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 03.01.2012, 23:41
  4. Alaşehir Kapaması
    Konuyu Açan: BiR-DOST, Forum: Hamur İşleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 01.12.2009, 14:34
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 20.07.2009, 21:43

copyright

Soru Cevap