Düdüklüde Kuzu Kapama

  1. Düdüklüde Kuzu Kapama Tarifi - Düdüklüde Kuzu Kapama Yapılışı - Düdüklüde Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Düdüklüde Kuzu Kapama Malzemeleri



    900 gram kuzu eti
    80 gram tereyağı, ya da margarin (4 çorba kaşığı)
    80 gram kuru soğan (1 orta)
    2 küçük demet pazı
    3 adet yeşil salata
    12 adet yeşil soğan
    60 gram havuç (1 orta)
    1 kahve fincanı su
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 demet dereotu
    1/2 kahve fincanı un (istendiği takdirde)
    Tuz

    1 Düdüklü tencereye; yıkanmış ve küçükçe doğranmış 12 adet yeşil soğan, 2 demet pazı, yaprak yaprak koparılmış 3 demet yeşil salata, kazınmış ve yarımşar parmak boyunda kesilmiş 1 orta havuç, 8 parçaya bölünmüş bir kuru soğan, 1 kahve fincanı su, 1 tatlı kaşığı tuz ile yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 900 gram böbrek yatağı, pirzola, ya da kol taraflarından kuzu eti koyarak ,düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır.
    2 Sonra tencereyi çok kuvvetli ateşe oturtarak, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, eti, yarıya kadar azaltılmış ateşte 35 - 45 dakika pişirmeli ve ateşten alarak, buharını boşalttıktan sonra kapağını açmalı ve tencereye; kıyılmış 1 demet dereotu ile, istenirse 1 kahve fincanı su içinde erimiş yarım kahve fincanı un koyarak kapaksız bir taşım daha kaynatmah ve servis yapmalıdır.

    Not: Süt kuzuları 35 dakika, mayıs kuzuları ise 45 dakika pişirmelidir.

     

     

    MiSS-FENER - 20.06.2011 - 20:46



Benzer Konular

  1. Kuzu Kapama
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 03.07.2011, 14:39
  2. Kuzu Kapama 2
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 02.07.2011, 03:28
  3. Düdüklüde Sebzeli Kuzu Kapama
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 26.06.2011, 19:13
  4. Kuzu Kapama
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 22.06.2011, 19:20
  5. Kuzu Kapama
    Konuyu Açan: MiSS-FENER, Forum: Et Yemekleri.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 18.06.2011, 19:45

copyright

Soru Cevap

grafimx